Cum să îți pregătești mașina pentru iarnă? Sfaturi utile pentru a trece peste anotimpul rece

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Danny Sleeuwenhoek
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Danny Sleeuwenhoek

Drumurile înghețate, temperaturile scăzute și furtunile de ninsoare din timpul iernii pot fi teste greu de trecut pentru șoferi și mașinile lor. De aceea trebuie să vă pregătiți din timp mașina pentru cel mai răcoros sezon și să vă asigurați că totul funcționează cum trebui.

Expertul auto Matas Buzelis de la carVertical a pregătit o listă de sfaturi utile pentru a vă ajuta să treceți iarna în siguranță și să evitați problemele pe șosea.

Folosiți cauciucuri de iarnă

Ierna șoferii trebuie să își schimbe stilul de condus la 180 de grade. Chiar și în timpul zilei, zăpada, noroiul și așa numita gheață ”neagră” pot crea probleme, în special dacă folosiți anvelope cu un nivel scăzut de aderență.

„Anvelopele sunt singurele componente ale mașinii care fac contact cu solul. O aderență slabă în condiții alunecoase poate fi principalul motiv al pierderii controlului mașinii”, – spune Matas Buzelis, directorul de comunicații carVertical.

Ca să reduceți riscul de derapare este necesar să conduceți cu atenție și să selectați anvelope corespunzătoare de iarnă. Cu toate acestea, nu toate anvelopele de iarnă au același randament pe suprafețe similare.

Atunci când alegeți un set de anvelope de iarnă, acordați o atenție deosebită marcajelor unde producătorii afișează cote de aderență pe teren umed (de la A la E). De asemenea, căutați un simbol de fulg de zăpadă – acesta indică faptul că anvelopa a trecut un test special care măsoară frânarea pe un drum înzăpezit. Dacă aveți nevoie de anvelope de iarnă și mai robuste, omologate pentru condiții extrem de friguroase, căutați un simbol cu un munte cu trei vârfuri plus fulgul de zăpadă.

Protejați caroseria de rugină

Producătorii de mașini caută constant modalități de a îmbunătăți eficiența motorului, plus confortul și siguranța pasagerilor. Cu toate acestea, nu toți investesc într-o protecție bună împotriva coroziunii, lucru care ar putea deveni o problemă gravă după doar câteva ierni.

Proprietarii de vehicule care doresc să-și protejeze mașinile de rugină pot lua relativ ușor măsuri de protecție. De exemplu, spălarea mașinii pe timp de iarnă de cel puțin 1-2 ori pe lună va ajuta la îndepărtarea sării. Cu toate acestea nu există o garanție de 100% că elementele caroseriei nu vor fi susceptibile la coroziune într-un an sau doi.

Cel mai eficient mod de a proteja un vehicul împotriva coroziunii este utilizarea produselor de protecție împotriva ruginii care pot fi aplicate pe șasiul vehiculului dumneavoastră. Un singur strat de protecție împotriva ruginii va prelungi dramatic durata de viață a unei mașini.

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel