Cum să îndepărtezi părul de animale de companie din mașina de spălat și uscător. Trucuri simple care îți salvează hainele

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor engin akyurt
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor engin akyurt

Oricât de mult ne iubim animalele de companie, uneori prietenii noștri blănoși ne oferă mai mult decât dragoste și afecțiune: Ei lasă, de asemenea, păr peste tot în casă și pe hainele noastre.

Deși există modalități de a face față părul de pe unele obiecte, cumva, indiferent de ceea ce faceți, o parte ajunge întotdeauna pe rufe.

Există câteva motive pentru acest lucru, inclusiv faptul că mașina de spălat și uscătorul dvs. de rufe trebuie, probabil, să fie curățate. Iată cum să faci asta, împreună cu alte câteva modalități de a elimina părul de animale de companie din rufe, potrivit Lifehacker.

Cum să îndepărtezi părul de animale de companie din mașina de spălat

Să începem cu mașina de spălat. Chiar și atunci când îți scuturi hainele și lenjeria înainte de a le pune îîn cuvă, se pare că întotdeauna există blană atunci când le scoți. Iată cum să rezolvi asta:


Curățați mașina

Înainte de orice altceva, încercați să vă curățați mașina de spălat. Puteți face acest lucru punând 1/2 ceașcă de oțet alb în tamburul gol și trecând-o printr-un ciclu complet. După ce a terminat, ștergeți-o cu o cârpă curată, umedă și fără scame.

Puneți-le mai întâi în uscător

O altă opțiune este să bagi rufele în uscător înainte de a le spăla. Ideea aici este de a slăbi părul animalelor de companie de pe țesătură, astfel încât să ajungă în capcana de scame. Trebuie doar să se usuce în uscător timp de aproximativ 10 minute la o setare de căldură scăzută sau fără căldură. Adăugarea unei cârpe curate ușor umede la încărcătură, împreună cu o foaie de uscător sau bile de lână pentru uscător poate ajuta la îndepărtarea mai mult din blana care este lipită de restul.


Clătește hainele cu oțet

Adăugați 1/2 cană de oțet alb în timpul ciclului de clătire atunci când spălați o încărcătură de rufe despre care știți că este acoperită cu păr de animale de companie sau scame. Acest lucru înmoaie țesătura, ceea ce poate ajuta la eliberarea blănii prinse.

Cum să îndepărtezi părul de animale de companie din uscător

Chiar dacă luați măsuri pentru a scăpa de părul de animale de companie din mașina de spălat, știți că, cumva, cel puțin o parte din el va ajunge în uscătorul dumneavoastră. Iată câteva modalități de a-l împiedica să ajungă pe hainele tale:

 

Curățați uscătorul de rufe

Din nou, cel mai bine este să începeți cu un uscător curat. În plus față de curățarea capcanei de scame după fiecare încărcare, ia-ți un minut pentru a șterge tamburul uscătorului folosind o cârpă umedă, fără scame, pentru a scăpa de părul care se află acolo.

Folosiți șervețele de uscător

Uscarea rufelor cu ajutorul șervețelelor de uscător poate face diferența, deoarece proprietățile lor antistatice ajută la îndepărtarea părului de animale de companie de pe țesătură și în capcana de scame. Deși orice șervețele de uscător va funcționa, puteți opta, de asemenea, pentru a achiziționa unele special concepute pentru îndepărtarea părului de animale de companie și a scamei, care tind să fie cam la același preț.

Folosiți bile de uscător din lână

Nu vă plac șervețelele de uscător? Bilele de uscare din lână reutilizabile sunt o alternativă excelentă, oferind aceeași putere de dezlipire a părului ca și foile, dar fără miros și fără a crea deșeuri. În plus, ele măresc fluxul de aer în uscător, ceea ce ajută, de asemenea, la îndepărtarea blănii de pe rufele tale.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel