Cum să faci un odorizant de cameră cu bicarbonat de sodiu. Trucul foarte ieftin prin care să ai o casă care miroase mereu a prospețime

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Există multe aplicații pe care bicarbonatul de sodiu le are în curățarea și dezinfecția locuinței, dar poate nu știai că este și un ingredient excelent pentru a face odorizante de casă eficiente și foarte ieftine. 

Este capacitatea sa de absorbție care face din bicarbonat elementul de bază perfect pentru a-ți realiza propriul odorizant, ideal atât pentru spații mici precum dulapuri sau sertare, cât și pentru spații mai deschise precum o cameră.

Daca vrei ca încaperile din casa ta să aibă aroma ta preferată, fii atent la pașii sugerați în următorul articol, întrucât îți explicăm pas cu pas cum să faci un odorizant de casă cu bicarbonat de sodiu. Ia-ți notițe!

 

Cum să faci un odorizant de casă cu bicarbonat de sodiu - Pași de urmat

 

Luați un borcan de sticlă pe care îl aveți acasă și spălați-l bine, astfel încât să nu rămână resturi din conținutul său original. Un borcan de dulceață sau unul care conține legume conservate (mazare, fasole verde etc.) poate merge foarte bine. Odată curat, uscați-l complet.

Vezi și Amestecă o lingură de miere cu o jumătate de lingură de bicarbonat. Trucul miraculos care durează doar 10 minute!

Turnați trei linguri mari, pline de bicarbonat de sodiu în borcan (aproximativ 70-90 de grame). Aceasta este o cantitate aproximativă, deoarece va depinde întotdeauna de dimensiunea borcanului ales. Pentru a vă face o idee, bicarbonatul de sodiu ar trebui să ocupe 1/3 din capacitatea totală a recipientului pe care îl utilizați pentru a realiza acest odorizant durabil de casă.

Odată introdus bicarbonatul, adăugați 10-12 picături din uleiul esențial care vă place cel mai mult. Ca sugestie, levănțica este excelentă pentru a vă pune odorizantul într-un dulap sau pe un raft din camera de zi. Uleiul esențial de citrice precum lămâia sau cel al plantelor aromatice precum busuiocul, de exemplu, lasă o aromă plăcută în bucătărie, în timp ce, dacă preferați un odorizant pentru baie, cel de rozmarin sau eucalipt sunt perfecte pentru a neutraliza mirosul provocat de țevi. 

Bicarbonatul va absorbi mirosurile neplăcute, iar uleiurile își vor elibera treptat parfumul plăcut. Desigur, rețineți că numărul de picături de ulei esențial poate fi mărit sau redus în funcție de dorința unei arome mai mult sau mai puțin intensă.

 

Citește continuarea pe STIRI DIASPORA



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel