Cum să decorăm bradul de Crăciun în 3 pași. Simplu și fabulos

Data actualizării: | Data publicării:
Mariana Rascão , unsplash
Descriere foto: Mariana Rascão , unsplash

Secretul decorării unui frumos pom de Crăciun este unul simplu: stil în straturi!

Decorarea unui pom de Crăciun este o tradiție din bătrâni, respectată în multe gospodării. Peste 95 de milioane de gospodării din Statele Unite au împodobit un pom de Crăciun în 2018, potrivit unui sondaj al American Christmas Tree Association. Elementele care intră în decorarea unui pom de Crăciun - lumini, ghirlandă, beteală și ornamente - sunt familiare aproape tuturor. Dar când vine vorba de crearea unui brad de Crăciun care să vă exprime stilul, personalitatea, împrejurimile, opțiunile sunt practic nelimitate. Cei mai frumoși pomi de Crăciun sunt plini de amintiri, tradiții și ornamente - atât lucrate manual, cât și cumpărate din magazin.

Nu sunteți sigur cum doriți să vă decorați bradul în acest an? Avem o mulțime de idei tematice pentru pomul de Crăciun, împreună cu idei de ornamente lucrate manual, care vă permit să puneți o notă personală pe decor. După ce vă găsiți inspirația, urmați cei trei pași simpli pentru decorarea unui pom de Crăciun, ca un profesionist.

Cum să vă decorați pomul de Crăciun ca un profesionist

Împodobirea bradului de Crăciun nu trebuie să fie o muncă grea. Este nevoie doar de o înțelegere a modului în care elementele funcționează împreună și de câteva sfaturi ușor de urmat de la profesioniști pentru decorarea brazilor. Vă vom arăta cum să decorați profesional un pom de Crăciun.

Pasul 1: Agățați luminile pomului de Crăciun - Primul pas în modul de decorare a unui pom de Crăciun este adăugarea luminilor. Luminile copacilor vin de obicei pe fire de sârmă verzi sau albe. Alegeți culoarea firului care se potrivește cu arborele dvs., astfel încât firul să fie ascuns. Iluminarea pomului de Crăciun din interior spre exterior îi va oferi aspectul cel mai dinamic. Începeți de la baza trunchiului și mergeți în sus, înfășurând lumini în jurul fiecărei ramuri majore, trecând de la trunchi la vârf și înapoi. 

Iată patru tipuri populare de lumini de Crăciun din care să alegeți atunci când vă decorați bradul

Lumini incandescente tradiționale - Aceste lumini de brad, care vin într-o varietate de dimensiuni și culori, sunt cel mai popular tip de lumini de brad. Pot fi folosite și în aer liber. Încălzesc ramurile unui copac adevărat, care va elibera parfumul de pin în cameră.


Lumini cu leduri - Aceste lumini de brad sunt mai noi decât tradiționale și nu produc căldură. Sunt de obicei mai scumpe, dar sunt  ignifuge și complet sigure pentru a decora un pom de Crăciun.

Lumini globulețe - Aceste lumini de pom de Crăciun sunt rotunde și vin în mai multe dimensiuni.  Deși au o strălucire mai moale decât mini-luminile, lumina pe care o produc acoperă o suprafață mai mare pe copac.

Pasul 2: Adăugați ghirlanda pomului de Crăciun - Nu există reguli ferme pentru decorarea unui pom de Crăciun atunci când vine vorba de învelirea ghirlandei. Pentru a evita crengile care se înghesuie între șuvițele de ghirlande strânse, începeți din vârful copacului și măriți încet cantitatea de ghirlandă dintre fiecare val în timp ce vă îndreptați spre ramuri. Planificați să utilizați aproximativ două fire de ghirlandă pentru fiecare picior vertical al copacului. Pentru a evita aspectul încărcat al copacului, decorați-l cu o varietate de ghirlande, de la simplu la elegant. Ghirlandele subțiri, cu margele, arată cel mai bine atârnate de la ramură la ramură; ghirlandele de hârtie, panglică sau folie mai groase arată cel mai bine înfășurate în jurul întregului copac. 

Decorarea unui pom de Crăciun cu panglică este o alternativă populară la o ghirlandă. Înfășurați în mod liber o panglică largă, modelată, în jurul întregului copac în benzi orizontale.

Pasul 3: Agățați ornamentele pomului de Crăciun -Ultimul pas în împodobirea copacului tău este să adaugi ornamentele de Crăciun. Iată ce trebuie să luați în considerare când adăugați decorațiuni pentru brad.

Pentru a vă prezenta ornamentele preferate, așezați-le mai întâi în poziții prime pe copac. Apoi, agățați ornamentele mai mari, distanțându-le uniform în jurul copacului. Bilele ornamentale într-o singură culoare, dar mai multe dimensiuni și texturi vor crea continuitate de sus în jos. Agățați-le pe cele mai mari  jos, iar cele mai mici în partea de sus.  Ele reflectă lumina pentru a-ți face copacul să strălucească din interior. 
Finalizați aspectul cu un topper simplu pentru copaci și o fustă festivă de copac, potrivit BHG.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel