Cum să cureți o canapea din piele astfel încât să arate ca nouă. Cele mai eficiente TRUCURI

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Paul Weaver
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Paul Weaver

Pielea durează o veșnicie dacă este îngrijită și întreținută corespunzător, așa că de ce să nu profitați la maxim de banii pe care îi cheltuiți și să învățați cum să curățați o canapea din piele pentru a o păstra strălucitoare și nouă. 

Odată ce pielea este împrospătată și reînnoită, aceasta va dura ani de zile cu o întreținere regulată. Deci, cât de des trebuie să curățați o canapea din piele? Mahdessian, președintele serviciului de curățare de renume mondial  recomandă curățarea pielii de culoare deschisă la fiecare șase luni și a celei de culoare închisă o dată pe an. Odată ce ați învățat pașii de mai jos, curățarea canapelei din piele va deveni o parte plăcută a rutinei dvs. regulate de curățare. 

De ce aveți nevoie: 

Balsam/curățător pentru piele 
Săpun de vase ușor 
Șervețele din microfibră 
Bicarbonat de sodiu 

Urmați acești pași: 

Începeți prin a aspira canapeaua din piele pentru a scăpa de orice firimituri. Apoi ștergeți-o de praf, dacă este necesar, pentru a îndepărta orice murdărie persistentă. Dacă pernele canapelei dvs. pot fi îndepărtate, nu uitați să aspirați părțile inferioare. Fotoliile culisante au tendința de a aduna murdăria în crăpătura în care se întinde partea de jos.

Este timpul să te ocupi de pete: înmoaie o cârpă curată într-un bol cu apă caldă amestecată cu săpun de vase, apoi stoarce-o astfel încât să fie umedă (nu udă!). Tamponați sau frecați în cercuri mici în jurul petei până când aceasta este șlefuită. Nu frecați înainte și înapoi, deoarece acest lucru provoacă mai multă uzură și dăunează suprafeței pielii. Dacă este o pată de grăsime, folosiți o cârpă uscată și puțin bicarbonat de sodiu pentru a o absorbi.

Uscați canapeaua - nu săriți peste acest pas! Apa tinde să slăbească pielea dacă este lăsată să se usuce singură, așa că este important să luați o cârpă uscată și să uscați canapeaua de sus în jos. 

Acum este timpul să treci la treabă și să folosești detergenți. Produsele de curățare a pielii pot ajuta la descompunerea murdăriei și a petelor pentru a face canapeaua din piele să arate ca nouă. Unele produse sunt 2 în 1 și conțin atât detergentul, cât și balsamul. Pulverizați detergentul pe o cârpă, mai degrabă decât direct pe mobilă, pentru a evita să lase urme de pulverizare. Treceți ușor pe toată suprafața, având grijă să curățați marginile, colțurile și crăpăturile. Lucrați de sus în jos pentru a evita orice urme de lustruire neuniforme.

După ce ați curățat, asigurați-vă că ștergeți excesul de detergent înainte de a condiționa canapeaua. Luați balsamul dumneavoastră preferat, fie sub formă de spray sau de sticlă, și aplicați o cantitate mică pe o cârpă curată. Balsamurile sunt grozave deoarece conțin uleiuri sănătoase pentru a face ca mobila dvs. să arate proaspătă, să miroasă fenomenal și să rămână hidratată, potrivit realsimple.com

După ce ați terminat de lustruit balsamul, lăsați pielea să se usuce timp de o oră sau cam așa ceva pentru a lăsa produsul să se infiltreze și pentru a evita să vă murdăriți hainele cu ulei. Odată uscată, voila!!! canapeaua ta din piele va arăta ca și cum abia ai luat-o din magazin.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel