Cum să curățați, rapid, covorul de părul animalelor de companie. În doar trei minute și cu un truc simplu, casa va străluci

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash, autor Mikhail Vasilyev
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash, autor Mikhail Vasilyev

Animalele de companie sunt adorabile, dar își lasă părul peste tot în casă. Multe pisici, căței și chiar iepuri lasă păr peste tot, oricât am curăța. Există însă multe soluții pentru a păstra un interior curat. Iată cum să-ți păstrezi casa curată, iar micuții prieteni necuvântători să fie fericiți.

Proprietarii animalelor de animale de companie se plâng adesea de o astfel de problemă, cum este prezența unei cantități mari de păr pe covoarele din apartament.

Situația se înrăutățește atunci când pisica sau cățelul năpârlesc. Părul de pisică sau cățel se „lipește” rapid de covor. Uneori, nici  aspiratorul nu face față acestei probleme.

Drept urmare, gospodinele, de obicei, iau o cârpă umedă și o plimbă peste suprafață covorului sau a mochetei.

Cum să curățați, rapid, covorul de părul animalelor de companie. În doar trei minute și cu un truc simplu, casa va străluci

Cu toate acestea, nici această opțiune de curățare nu este ușoară. De asemenea, multe gospodine nu își doresc să umezească covorul. Atunci vine în ajutor un dispozitiv pe care majoritatea gospodinelor nu îl asociază cu curățarea. Este vorba despre o rolă de banda adezivă, care se găsește în orice casă.

Cite;te continuarea pe STIRI DIASPORA

 

Lucrurile din dormitor pe care trebuie să le curățați în permanență. Vă pot afecta sănătatea

Dușmanul tău nr. 1 sunt acarienii din praf. Aceste creaturi microscopice se hrănesc cu fulgi de piele umană, iar reședința lor preferată este în țesăturile și suprafețele moi din dormitor. Acarienii de praf (mai exact, deșeurile lor) pot provoca reacții alergice precum strănut, tuse și mâncărimi. Începeți prin a șterge praful de pe ventilatorul de tavan și folosiți un aspirator electrostatic pentru a îndepărta praful de pe ornamente și rafturi, coborând spre suprafețele inferioare.

Citiți mai departe pentru mai multe sfaturi esențiale de îndepărtare a prafului.

 

Aspirare

Academia Americană de Astm, Alergii și Imunologie recomandă aspirarea săptămânală cu un aspirator care are un filtru HEPA sau un filtru pentru particule mici. Un filtru HEPA este mai bun, deoarece va reține tot praful pe care aspiratoarele tradiționale îl expulzează prin evacuare.

 

Podelele

Curățați podelele cu suprafețe dure o dată pe săptămână.

 

Spălați lenjeria de pat mai des

Este recomandată spălarea săptămânală a așternuturilor, fețelor de pernă și a păturilor.

 

Spălați perdelele

Perdelele ar trebui să fie spălate sau curățate mai des.

 

Păziți-vă împotriva gândacilor

Nu sunt ceva la care să ne gândim cu plăcere, dar gândacii sunt omniprezenți, iar excrementele lor pot agrava alergiile și astmul și pot răspândi boli. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, acestea sunt cele mai bune strategii pentru a ține insectele departe: Închideți crăpăturile și deschiderile către exterior; acoperiți coșurile de gunoi; nu lăsați mâncare la vedere și ștergeți rapid orice vărsare. Dacă observați gândaci, folosiți capcane cu momeală sau angajați un exterminator profesionist. 

 

Schimbarea filtrelor

 

Trebuie să schimbați filtrele de la sistemele centrale de aer condiționat și de încălzire, precum și de la aparatele de aer condiționat din camere, o dată pe lună.

 

În cazul în care cineva a fost bolnav, CDC recomandă curățarea tuturor suprafețelor care pot avea germeni pe ele, inclusiv clanțe, noptiere, noptiere, tejghele și telefonul. Spălați cearșafurile de pat cu săpun de rufe și uscați-le la uscător la o temperatură caldă. Este o idee bună să ștergeți regulat plăcile de schimb și mânerele de la ușă, chiar și atunci când toată lumea este sănătoasă, potrivit eatthis..com

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel