Cum să aveți grijă de piele pe timpul verii. Cele mai importante reguli de urmat

Data actualizării: | Data publicării:
Foto unsplash/ autor Apple Bautista
Descriere foto: Foto unsplash/ autor Apple Bautista

Pielea este cel mai mare organ al nostru – acoperă întregul corpul, ajută la reglarea temperaturii corpului, este un rezervor de apă și grăsimi, ne protejează de infecții, iar starea de sănătate a unei persoane se reflectă în starea acesteia. Însă în timpul zilelor de vară fierbinți este foarte solicitată, motiv pentru care trebuie să avem mare grijă de ea.

Vara este deja aici. Odată cu apariția acestui sezon, pielea ta începe să aibă nevoie de mai multă protecție. Este esențial să aveți un ritual de îngrijire a pielii imediat pentru a vă feri de problemele nedorite ale pielii apărute în sezonul cald. 

Iată care sunt cele mai importante reguli de urmat vara pentru a avea grijă de pielea dumneavoastră:

1.Spălați fața des pentru a îndepărta excesul de ulei

Vara, tenul gras poate deveni mai gras. Folosiți o spălare a feței potrivită tipului dvs. de piele, care poate curăța în profunzime și elimina toată murdăria. Persoanele cu pielea uscată ar avea nevoie de un produs de curățare fără spumă. Optează pentru produse de curățare ușoare, fără alcool și echilibrate cu pH.

2. Optează pentru o rutină bună de îngrijire a pielii

Mențineți un regim de îngrijire a pielii și urmați-l. Alegeți pe bază de gel (pentru tenul uscat) și pe bază de apă (pentru tenul gras), mai degrabă decât produse pe bază de cremă, deoarece primele sunt mai ușoare și nu sunt grase. Curățarea, tonifierea și hidratarea de două ori pe zi vă vor ajuta să vă păstrați pielea curată și proaspătă.

3. Păstrați-vă pielea hidratată

Hidratarea este esențială în orice moment în timpul verii. Puteți folosi o mască de față hidratantă după ce vă spălați seara pentru a vă hidrata în timp ce dormiți. 

4. Peeling-ul este prețios vara

Fie că este vorba despre baie în mare, transpirație crescută sau apă clorată în piscine, în zilele de vară, pe piele se acumulează mai pronunțat țesuturi cu celule moarte. Pentru a vă ajuta pielea, îndepărtați aceste bucăți. Cum? Modul ideal este un preparat peeling, pe care îl puteți prepara acasă sau luffa. Astfel puteți elimina rapid și eficient bucățile moarte, datorită acestui fapt pielea Dvs. va fi mai irigată cu sânge și mai moale.

5. Vitaminele pe care ar trebui să le primiți

Puteți ajuta pielea să supraviețuiască într-o stare de sănătate bună în timpul verii călduroase luând vitaminele potrivite. Una dintre cele mai importante este beta-carotenul, care protejează acest organ de îmbătrânire prematură. Unde să-l căutați? De exemplu în caise, papaya, mango, morcovi sau sfeclă. Liniștit puteți să apelați și la un supliment nutritiv. Pentru ca pielea să fie bine pregătită pentru vară, vă recomandăm să începeți să luați beta-carotenul cu câteva săptămâni înainte de sosirea zilelor călduroase, potrivit femina.in

6. Nu uita ochii, buzele și picioarele

Purtați întotdeauna ochelari de soare pentru a proteja ochii de razele nocive ale soarelui. Folosiți un gel hidratant sub ochi; și un balsam de buze cu SPF. Exfiloați picioarele regulat. Aplicați protecție solară și cremă hidratantă și pe picioare, mai ales dacă purtați sandale.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel