Cum să alegi vinul pentru nunta ta. Sfatul experților

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

De la temperatura și asocierile cu meniul până la întrebarea mult dezbătută despre câte sticle să cumpărați, urmați aceste sfaturi ale experților pentru a avea pe masa de la nuntă fix ceea ce vă doriți și toată lumea să fie mulțumită.

În mod tradițional, se presupune că o nuntă de toamnă sau de iarnă înseamnă automat vin roșu, la fel cum o sărbătoare de primăvară sau de vară este sinonimă cu vinul alb. Dar, de fapt, nu contează ce perioadă a anului este, atâta timp cât se potrivește cu meniul tău. "Majoritatea oamenilor vor să bea ceea ce le place, oricând doresc, ceea ce explică de ce vinul rosé a sărit de la o băutură de primăvară la un superstar pe tot parcursul anului", spune Anthony Giglio, director de vinuri la The Centurion Lounge by American Express. "Oamenilor le place cum face legătura între alb și roșu, ca fiind undeva la mijloc."


Nu aveți nevoie de un somelier experimentat pentru a sugera asocieri excelente de vinuri și mâncăruri; este la fel de simplu ca și cum ați ști că vinurile și mâncărurile care au arome similare se vor completa reciproc. Editorul de băuturi , Kat Odell, sugerează următoarele asocieri:

Pui

Un roșu sau un alb care este pe partea medie spre ușoară se potrivește perfect.

Pește

Vinurile grecești sau alte vinuri albe mai ușoare, cu minerale, se potrivesc bine cu fructele de mare.

Carne de vită

Un grenache sau un pinot noir puternic (ambele roșii) completează carnea de vită.

Carne de porc

Optați pentru un alb mai îndrăzneț cu carnea de porc.

În general, alegerea unor vinuri bine echilibrate, demne de încredere, care pot fi asortate cu o varietate de feluri de mâncare, vă va da o durere de cap mai mică, iar oaspeții dvs. se vor bucura și mai mult de mesele lor.

 

Aveți o varietate simplă

 Pentru a păstra simplitatea, alegeți un vin alb care este ușor și răcoritor  sau un vin roșu, deoarece ambele pot merge bine cu o varietate de alimente. Apoi alegeți o șampanie ușoară sau un prosecco pentru a atinge nota de spumă, potrivit theknot.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel