Cum s-a lăsat de fumat Corina Chiriac: „Fumam un pachet și jumătate pe zi”

Data actualizării: | Data publicării:
Corina Chiriac, foto Facebook
Descriere foto: Corina Chiriac, foto Facebook

Corina Chiriac a dezvăluit cum a reușit să se lase de fumat, după ani de zile în care a fumat peste un pachet de țigări, zilnic. 

Corina Chiriac a fost o fumătoare înrăită. Artista fuma un pachet și jumătate pe zi. Mai mult, ea ar fi continuat poate și astăzi să fie dependentă de acest obicei, însă medicii au convins-o să renunțe. Cu câțiva ani în urmă, cântăreața s-a confruntat cu probleme de sănătate, mai exact,  la corzile vocale, iar medicii i-au spus că trebuie să renunțe la fumat dacă vrea să mai cânte. 

Destinul a făcut ca în acea perioadă să aibă un turneu în Israel, un loc special pentru artistă, care merge de ani de zile în pelerinaj la Ierusalim, la Mormântul Sfânt, să se roage. Așa a făcut și de această dată, și spune că rugăciunea a ajutat-o să iasă un om nou. 

„Acum trei ani, având probleme pe corzile vocale, doctorul m-a întrebat dacă fumez. Cum să mă las, așa, deodată, când fumezi un pachet jumate pe zi?  Am ajuns la Ierusalim. Și, profitând de plecarea anterioară, am intrat acolo, am pus capul pe lespede, am spus. Am ieșit de acolo, am ieșit din mormânt și din biserică, unde ne-am închinat peste tot, ne-am așezat să mâncăm. Eram cu două fete. Până seara mi-am dat seama că n-am scos nicio țigară din pachet. Am uitat să scot țigările din gentuță. A doua zi, la cafea, la fel. Și au trecut de atunci ani”, – a povestit Corina Chiriac,  în emisiunea Vorbește lumea, de la PRO TV.

 

Corina Chiriac a lansat o nouă carte

 


"Două piese de teatru" cuprinde piesele "Amant de profesie" şi "Serenadă pentru Carul Mare" scrise, prima, la începutul anilor 70 şi cea de-a doua, la mijlocul anilor '80. Textele spumoase, savuroase, jucabile şi astăzi redau situaţii diferite de viaţă care şi-au păstrat trista sau suava actualitate.

Artista a prezentat, în premieră la Bucureşti, şi volumul "Minuni trăite".

 "Acum trei ani aproape, m-am aşezat să îmi scriu amintirile. Era un proiect vechi. Tot aveam notiţe, agende, cum a fost în Cuba, cum a fost în Bulgaria, Rusia, America, mi-am dat seama că este un proiect foarte mare şi nu avusesem niciodată timp până atunci. Din fericire pentru mine, Dumnezeu mi-a dat răbdare să stau primele şase luni în casă şi să-mi adun, de-a valma, toate amintirile. Apoi m-am gândit 'cui arăt?', pentru că trebuia să le arăt cuiva care să-mi fi spus 'stai cuminte acasă, nu te face de râs cu asta'. Aşa îmi doream. Şi l-am sunat pe poetul George Vasile Dâncu (...) şi i-am spus 'în tine am încredere să-mi spui ce părere ai despre prima variantă a amintirilor mele'. Am stat de vorbă, mi-a dat câteva idei şi am mai stat trei luni în casă să finalizez absolut tot proiectul. Cartea 'Minuni trăite' se prezintă la Bucureşti pentru prima oară, în viu", a mărturisit Corina Chiriac.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel