Cum protejezi mașina de grindină. Cele mai bune sfaturi

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Protejați-vă mașina de daunele provocate de grindină în această perioadă cu aceste sfaturi și trucuri utile.

Atunci când furtunile devin puternice, zgomotul plăcut al ploii se poate transforma într-un bombardament înfricoșător de grindină, care poate fi devastatoare.

Deși grindina poate varia foarte mult ca mărime, nu este nevoie de prea mult pentru a deteriora proprietățile neprotejate - în special mașinile noastre. Fără un garaj, pietrele de grindină mai mari sunt greu de apărat împotriva lor, dar, uneori, puțină protecție poate fi diferența dintre câteva lovituri și un vehicul distrus.

Așadar, ce puteți face pentru a vă proteja mașina de grindină?  Ce se întâmplă dacă sunteți prins pe drum? Iată câteva sfaturi și trucuri utile pentru a vă consolida apărarea împotriva grindinei.

Urmăriți vremea

 Conștientizarea este primul pas al oricărui plan de atenuare a pagubelor. Deși adesea ne place să glumim pe seama inexactităților rapoartelor și previziunilor meteo, prognozele meteo sunt instrumente valoroase atunci când vine vorba de protejarea mașinii dvs. împotriva daunelor provocate de grindină. Poate că nu sunt la fel de utile de la o oră la alta, dar vă pot ajuta să vă faceți o idee despre ce vă puteți aștepta în zilele următoare. 

 

Prevenirea pagubelor provocate de grindină fără un garaj

Luați în considerare construirea sau închirierea unui adăpost pentru mașină. Atunci când trec furtuni serioase cu grindină, cea mai bună modalitate de a vă proteja mașina de daunele provocate de grindină este cu siguranță un garaj. Desigur, nu toate casele au un garaj și chiar mai puține apartamente le oferă. 

Dacă nu aveți un garaj și ați stabilit că riscul de daune cauzate de grindină în zona dvs. este semnificativ, un carport poate fi o opțiune viabilă. Adeseori, carporturile pot fi construite la un preț mai mic decât un garaj întreg și pot fi construite în locuri în care un garaj nu ar fi posibil. Dacă locuiți într-un apartament, multe complexe oferă parcare acoperită contra unei taxe lunare.  

În funcție de dimensiunea acoperișului, un carport nu va oferi întotdeauna o acoperire completă. Deoarece grindina provine din furtuni puternice, vântul poate sufla pietre de grindină în unghi, deteriorând chiar și vehiculele care se află sub acoperire. De aceea, este important să încercați întotdeauna să parcați în centru sau cât mai departe de margini.

În cele din urmă, faceți tot posibilul să parcați cu parbrizul orientat spre direcția din care cade grindina, chiar dacă vă aflați sub un adăpost pentru mașină. 

Achiziționați o husă pentru mașină. Construirea unui carport poate fi mai ieftină decât un garaj întreg, dar este totuși o investiție mai mare. Dacă nu aveți o structură sub care să parcați și nici nu veți avea una în curând, o husă de mașină făcută special poate oferi de fapt o protecție rezonabilă împotriva grindinei. 

O husă auto de bază este pur și simplu o husă de protecție groasă (uneori căptușită) din pânză sau din țesătură, confecționată conform specificațiilor autovehiculului dumneavoastră (adică marca, modelul, anul, dimensiunea etc.). De obicei, acestea sunt făcute pentru a fi aplicate rapid, astfel încât să o puteți pune imediat ce vedeți grindină în prognoza meteo. 

Folosiți pături sau cuverturi  Dacă toate celelalte eșuează și aveți nevoie de o soluție rapidă, păturile, plăpumile și cuverturile pot ajuta la reducerea cantității și amplorii pagubelor produse de grindină la mașina dvs. În general, cu cât pătura este mai groasă, cu atât mai multă amortizare va oferi. Dacă nu aveți nimic substanțial de gros, suprapuneți cât mai multe pături. Dacă nu dispuneți de prea multe pături, concentrați-vă pe acoperirea părților mai fragile ale mașinii, cum ar fi parbrizul, geamurile și plafonul solar. 

După ce ați acoperit ceea ce puteți, asigurați-vă că fixați păturile cu bandă adezivă pe partea inferioară a mașinii sau faceți tot posibilul să le fixați la locul lor. Banda adezivă poate lăsa în urmă niște reziduuri lipicioase, dar nu ar trebui să vă deterioreze vopseaua și este important să împiedicați ca păturile să fie luate de vânt. 

Folosiți covorașele de podea  Ce se întâmplă dacă vă aflați într-o situație în care nu aveți un adăpost, o husă pentru mașină sau chiar pături? Nu totul este complet pierdut! Din fericire, majoritatea mașinilor au cel puțin două covorașe și uneori mai multe. Acestea sunt adesea bucăți groase de cauciuc, plastic și covor care pot funcționa destul de bine atunci când vine vorba de prevenirea deteriorării mașinii tale de către grindină. 

Conducerea pe timp de grindină: Ce trebuie să faci și cum să cauți adăpost

Găsiți un adăpost. Dacă primul gând care vă vine în minte este "Găsiți un adăpost!", atunci sunteți pe drumul cel bun. Dacă este posibil, căutați parcări, poduri, pasaje supraterane sau chiar benzinării acoperite.

Dacă nu puteți găsi o acoperire adevărată, uneori vă puteți mulțumi cu o simplă parcare lângă o clădire mare. După cum am menționat, grindina cade rareori în linie dreaptă și, în mod frecvent, suflă în unghi. Din acest motiv, parcarea pe partea opusă a unei clădiri față de cea în care bate vântul vă poate proteja de fapt de majoritatea grindinei. 

Deși intuiția v-ar putea spune că parcarea sub un copac este o idee bună, nu este recomandată. Este cu siguranță posibil ca bolta să amortizeze căderea grindinei, dar furtunile care produc grindină vin adesea însoțite de vânturi puternice - vânturi care ar putea rupe ramurile în timp ce vă adăpostiți sub ele. 

Trageți pe dreapta.  Dacă vă aflați pe șosea atunci când se abate o furtună cu grindină, s-ar putea să aveți bunul simț de a încerca să fugiți de furtună sau de a accelera înainte pentru a găsi adăpost. Acest lucru este periculos și nu este recomandat. Pietrele de grindină cad deja cu o viteză substanțială, iar când adăugați la aceasta mișcarea înainte a mașinii dumneavoastră, ați putea crește forța cu care pietrele de grindină vă lovesc vehiculul. 

Dacă nu puteți găsi un adăpost, cel mai bine este să trageți pe dreapta, să aprindeți luminile de avarie, să ridicați geamurile și să așteptați să treacă. În acest moment, nu veți putea face mare lucru pentru a preveni deteriorarea mașinii dumneavoastră. În schimb, este important să vă concentrați asupra siguranței dumneavoastră și a pasagerilor. Dacă aveți un scurt moment la dispoziție, puteți încerca să vă acoperiți geamurile cu covorașele după ce ați tras pe dreapta, dar rămâneți în interiorul mașinii dacă grindina a început deja să cadă. 

Încercați să parcați în așa fel încât parbrizul să fie orientat spre direcția din care cade grindina. Cele mai multe parbrize sunt proiectate pentru a fi rezistente la spargere, dar probabil că geamurile dvs. laterale nu sunt. Odată parcat și orientat în cea mai bună direcție posibilă, faceți tot posibilul să vă deplasați spre interiorul mașinii sau să vă îndepărtați de geamuri, potrivit progressive.comGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel