Cum poți să-ți împlinești dorințele, cu puterea minții. Profesorul Constantin Dulcan explică ce trebuie să faci: „E suficient să păstrăm în minte câteva lucruri”

Data publicării:

Profesorul Constantin Dulcan a dezvăluit cum ne putem îndeplini dorințele cu puterea minții.

Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan, medic primar Neurologie, medic psihiatru, doctor în medicină și doctor în științe medicale, șeful catedrei de Neurologie la Spitalul Militar Central până în anul 2005 și șeful Catedrei de Neurologie şi Neuropsihosomatică din cadrul Universității "Titu Maiorescu" până în anul 2016, a vorbit despre cum ne putem indeplini dorințele cu ajutorul minții.

Cum poți să-ți împlinești dorințele, cu puterea minții

Renumitul medic a povestit cum Bernie Siegel a reușit să schimbe percepția asupra bolilor incurabile.

 „Bernie Siegel, reputat oncolog din SUA, a luat mai mulți bolnavi de cancer în ultima fază și i-a învățat tehnica imageriei: de mai multe ori pe zi, trebuia să-și imagineze că distrug cancerul din corp cu un foc, cu un animal care-l mănâncă, fiecare după cum dorea. După șase luni de zile, 40% din ei s-au vindecat. La testele psihologice, s-a dovedit că cei care s-au vindecat erau cei optimiști, cei care credeau în Dumnezeu și cei care erau calmi. Îndoiala este un obstacol în calea oricărui succes și mai ales a vindecării.
 
Dacă vrem să rămânem sănătoși și fericiți, e suficient să păstrăm în minte câteva lucruri: să mâncăm sănătos, fără să ne îmbuibăm, să facem mișcare, să ne odihnim corect, să fim optimiști și plini de speranță. Să fim perseverenți cu pasiunile noastre, să ne antrenăm intelectual și să ne ferim de rutină. Să facem constant schimbări în viața noastră. Și să nu uităm că trebuie să păstrăm în permanență un echilibru între energia consumată prin efort și energia obținută prin odihnă și activități care ne fortifică. Gândurile rele ne iau din viață, bucuriile ne dau viață. Să căutăm bucuria, avem nevoie de ea ca de pâinea noastră zilnică. Chiar dacă, uneori, n-o putem avea decât în imaginație,” a povestit Dumitru Constnatin Dulcan, care este și astăzi extrem de celebru la nivel internațional pentru cartea lansată în anul 1981, „Inteligența materiei”.

Gândurile care ne scurtează viața 

„Dacă în fiecare clipă te gândești cât mai ai până la final, nu faci nimic în viața asta. Intri în decepție, depresie dezamăgire. Dacă ceva ne îmbătrânește foarte rapid este depresia, tristețea și frica, de fapt, prin frică a fost stăpânită de către dictator lumea.

Te înspăimântă și spune că dacă ești împotriva ei te execută, dispari și atunci omul de frică se supune, dar asta nu este modalitatea în care un om poate să și dirijeze viața. Viața nu trebuie gestionată de frică și de tristețe. Așadar, în fiecare zi trebuie să te comporți ca și cum viața ta ar fi veșnică, ca și cum ar fi fără sfârșit.

Nu gândi la final. Cine știe finalul? Nimeni. De ce să ne gândim la el? Oricum va fi, dar continuarea este una mult mai fericită.

Eu am prezentat o carte unei actrițe, Corina Chiriac. Artiștii pun tot felul de întrebări, fac tot felul de ședințe. A întrebat o mătușă plecată dincolo 'Cum e acolo?', iar răspunsul a fost 'Draga mea, e bine, dar îți dau un sfat: nu te grăbi”, a spus medicul neurolog și psihiatru Dumitru Constantin Dulcan, la podcastul "Fain & Simplu cu Mihai Morar".



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel