Cum poți avea grijă de pielea ta după ce ai slăbit brusc. Cori Grămescu: „De 15 ani fac constant acest lucru”

Data actualizării: | Data publicării:
Cori Grămescu, la Pastila de Frumusețe
Descriere foto: Cori Grămescu, la Pastila de Frumusețe

Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a dezvăluit cum poți avea grijă de pielea ta în procesul de slăbire.

Atunci când pierdem în greutate într-un mod rapid sau semnificativ, pielea noastră poate să nu mai aibă suficient timp să se adapteze la noua formă a corpului. Acest lucru poate duce la o slăbire a elasticității pielii, ceea ce poate conduce la aspectul lăsat al acesteia. Mai mult decât atât, schimbările bruște în greutate pot duce la apariția vergeturilor.

Cum poți avea grijă de pielea ta în procesul de slăbire

Prin urmare, în slăbire este important să ne îngrijim pielea. Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a spus cum ar trebui să procedăm. Ea a subliniat că, în această perioadă, calitatea și textura pielii sunt la fel de importante precum pierderea în centimetri. Cori Grămescu a evidențiat importanța exercițiilor fizice intense, care contribuie la creșterea masei musculare și stimulează biosinteza proteinelor, îmbunătățind astfel calitatea pielii.

„În slăbire, calitatea și textura pielii sunt la fel de importante ca pierderea în centimetri. Un meniu corect echilibrat, care pe perioada deficitului caloric oferă 1.2 grame de proteine complete per kilogram-corp pe zi, împreună cu un nivel optim de hidratare și aport caloric te va ajuta să îți hrănești corpul corect și pielea va arăta bine.

Un alt aspect important este legat de sport și creșterea masei musculare. Antrenamentele fizice intense nu cresc doar mușchii, ci stimulează biosinteza proteinelor și implicit îmbunătățesc și calitatea pielii.

Este de asemenea esențial să nu stați prea multă vreme în deficit caloric, pentru a păstra eficiența metabolică. Alternați întotdeauna perioadele de slăbire activă cu cele de menținere, în care puneți accentul pe creșterea masei musculare”, a spus Cori Grămescu pe rețelele sociale.

Citește și: Ce se întâmplă dacă amâni procesul de slăbire. Cori Grămescu: „Multe femei se obișnuiesc să trăiască cu kilograme în plus şi nu conștientizează care este costul real al inacțiunii lor”

„Eu însămi mi-am scos acum 15 ani vergeturile cu care am ramas în procesul de slăbire prin care am trecut la 17 ani”

Cori Grămescu a vorbit și despre importanța odihnei, hidratării și echilibrului emoțional, subliniind că în unele cazuri pot apărea vergeturi și alte imperfecțiuni ale pielii. Ea a împărtășit și experiența personală, menționând că la vârsta de 17 ani a rămas cu vergeturi după un proces de slăbire, iar în urmă cu 15 ani a decis să le scoată. De atunci face constant masaj și radiofrecvență pentru a-și îngriji pielea.

„Mai e nevoie și de odihnă, hidratare, echilibru emoțional ca să fie treaba, treaba, dar din păcate uneori facem și vergeturi și lucrurile nu arată chiar cum ne dorim.

Eu însămi mi-am scos acum 15 ani vergeturile cu care am ramas în procesul de slăbire prin care am trecut la 17 ani și de atunci fac constant masaj și radiofrecvență pentru a-mi îngriji pielea.

Acum am slăbit 7 kilograme si simt ca am de lucru cu pielea mea, căci în mod paradoxal la finalul procesului de slăbire arăți în realitate cel mai rău”, a mai precizat Cori Grămescu pe rețelele sociale.

Citește și: Cea mai mare greșeală a femeilor la dietă. Cori Grămescu: „Dacă o zi am chef să mănânc paine prăjită cu unt, o fac fără mustrări de conștiință”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel