Cum poți atrage norocul în casa ta. Tehnicile Feng Shui pe care trebuie neapărat să le știi

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Specialiștii Feng Shui au identificat câteva lucruri pe care trebuie să le schimbi în casa ta, pentru a avea parte de noroc.

Casa ta trebuie să-ți fie cel mai bun refugiu și locul în care să te relaxezi și, dacă acorzi o atenție deosebită designului, poate fi, de asemenea, și un loc plin de noroc. Cu ajutorul practicilor feng shui, arta străveche a chinezilor de a aduce spațiul în armonie cu natura, poți schimba ușor tipul de energie, spun experții. De fapt, designerii de interior care folosesc principiile feng shui în munca lor sugerează că există câteva schimbări simple pe care le poți face și care sunt cunoscute pentru a aduce mult noroc, iar noi o să ți le dezvăluim.

Acordă mare atenției ușii de la intrare

"Ușa din față ar trebui să fie punctul focal al intrării. Având o cale clară, cu plante îngrijite și o intrare bine luminată, va face astfel loc energiei pozitive să intre în casa ta", spune Rita Naffas, designer de interior.

În ceea ce privește culoarea ușii de la intrare, se consideră că roșul este o culoare deosebit de favorabilă.

"În cultura chineză, roșul este considerat un simbol al norocului și este adesea folosit în timpul ceremoniilor și sărbătorilor importante", a declarat Matthias Dettmann, psiholog, cititor de tarot și expert în feng shui. "În Feng Shui... se crede că o ușă de intrare roșie invită energia pozitivă și norocul în casă."

În plus, vopsirea ușii de la intrare în funcție de direcția în care este orientată poate ajuta la promovarea norocului, spun experții.

Creează căi de acces în formă de cerc în casă

În continuare, rearanjarea mobilierului pentru a permite un flux optim de energie poate ajuta la aducerea norocului în casă, conform principiilor feng shui.

"Poziționați mobilierul într-un mod care promovează un flux lin de mișcare și permite o interacțiune ușoară între persoane, a explicat Davin Eberhardt, designer de case. "Acest lucru promovează un flux energetic echilibrat și încurajează relațiile armonioase."

De exemplu, crearea unei căi circulare de plimbare în camera de zi în jurul mesei de cafea sau a două canapele aflate față în față poate ajuta la direcționarea fluxului de energie. Cercurile sunt considerate deosebit de favorabile, iar mersul în cerc este considerat o practică meditativă puternică.


Trebuie să te simți în siguranță, prin câteva trucuri simple

O altă modalitate prin care poți atrage norocul în casa ta este să-ți aranjezi cu grijă mobilierul, fiind atent la locul unde se află "poziția de comandă" în fiecare cameră. Aceasta este zona din cadrul spațiului care este cea mai împuternicită, așa că utilizarea ei bună este considerată a aduce noroc și putere.

Naffas spune că o trăsătură importantă a poziției de comandă este că nu trebuie să stai niciodată cu spatele la intrarea în cameră. Asta pentru că, atunci când o faci, "nu poți vedea ce vine spre tine", explică designerul.

"Acest lucru este valabil mai ales pentru dormitor și birou. Atunci când plasăm un pat cu fața la ușă, ne putem simți mai în siguranță, deoarece putem vedea când cineva intră în cameră. Într-un birou, amplasăm în mod intenționat biroul astfel încât să ne permită să vedem ușa. Acest lucru simbolizează faptul că deținem controlul asupra carierei noastre și asupra vieții noastre", adaugă ea.


Adaugă multă verdeață

Naffas spune că adăugarea de plante verzi în casă poate ajuta, de asemenea, să aducă viață și noroc în casă.

"Este important ca plantele să trăiască în condiții potrivite care să le permită să crească și să se dezvolte. Cea mai populară plantă este copacul de bani, despre care se crede că aduce noroc și bogăție multă", spune ea.

Totuși, aceasta nu este singura plantă care va aduce noroc. Plantele de jad, bambusul, plantele șarpe și filodendronul sunt, de asemenea, considerate de bun augur în cadrul regulilor feng shui.


Ține un cristal în casă

Un principiu de bază al feng shui este că trebuie să te străduiești întotdeauna să echilibrezi elementele naturale: lemn, foc, pământ, metal și apă. Integrând cristale în casa ta, poți pune în evidență elementul pământ și poți avea parte de noroc.

"Atârnarea unui cristal în centrul casei tale va ajuta la atragerea energiei pozitive în spațiu. Se spune, de asemenea, că aduce noroc și prosperitate în casa ta", spun experții.

Cu toate acestea, el remarcă faptul că nu ar trebui să cumperi niciodată un cristal de calitate scăzută, "deoarece poate avea efectul opus". În schimb, optează pentru un cuarț transparent de înaltă calitate, cuarț roz, ametist sau citrin - toate acestea fiind considerate aducătoare de noroc și avere, notează Bestlife.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel