Cum pot afecta telefoanele relația de cuplu. Lidia Fecioru: „Duc de cele mai multe ori la o despărțire”

Lidia Fecioru, captură video Antena 3
Descriere foto: Lidia Fecioru, captură video Antena 3

Lidia Fecioru a dezvăluit cum pot telefoanele să distrugă relația de cuplu.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de pe Antena 3CNN, despre cum pot telefoanele să distrugă relațiile de cuplu. 

Cum pot afecta telefoanele relația de cuplu

Lidia Fecioru susține că statul cu telefonul non-stop în mână poate duce la destrămarea unui cuplu.

"Nu doar telefoanele ne pot distruge relația, asta e ceva mai nou. În timpul pandemiei, aici a fost lovitura cea mai dură pentru că s-a lucrat de acasă si s-a stat foarte mult pe gadgeturi și a rămas după această perioadă obiceiul. De fapt, obiceiurile proaste ne fac un al doilea "eu". Nouă ni se pare că putem controla aceste obiceiuri, dar nu le vom putea schimba. Noi le spunem tabieturi, dar sunt obiceiuri pe care noi singuri trebuie să ni le îndreptăm, altfel, nu va merge. Obiceiurile duc de cele mai multe ori la o despărțire", a spus Lidia Fecioru.

Comunicarea foarte puțină între soți din cauza telefonului

"Dacă mai există și un copil, doi, mama se satură de vorbit cu copiii și tata nu mai are chef.  După căsătorie, îndrăgostiții parcă nu mai au ce vorbi. Nu mai au ce vorbi cei care nu-și fac planuri de viitor. Viața devine pentru ei o rutină și nu-și aduc nimic nou în viața lor și atunci comunicarea se termină. Cuplurile ar trebui să învețe să-și facă surprize. O altă problemă este că unii oameni nu au idei. ”, a mai spus Lidia Fecioru.

Partenerul tău este simplu suport moral:

„Și cuierele se rup punându-ți haine în fiecare zi în el. Partenerul este un suport moral, dar asta nu înseamnă că trebuie să devină la nesfârșit. Suportul moral înseamnă un bun manipulator. Tu ești în poziția de victimă și manipulezi. Dacă partenerul știe că este singurul sprijin pentru tine asta îi conferă o anumită putere și superioritate în relație, dar nu întotdeauna pentru că celălalt are impresia că e stăpânul relației.”, a precizat specialistul.

Refuzul de a face compromisuri într-o relație

„Întâlnim foarte des situația în care unul dintre parteneri nu face compromisuri. Dacă a pus coarnele în pământ, la figurat vorbind, că vrea așa, nici mort nu va ceda. De exemplu, pentru partenerul care pleacă la muncă în afară. Acesta este un compromis pentru cel care rămâne cu casa, cu copiii, cu grijile. În același timp și celălalt face un compromis lipsindu-se de casă, de copii. Astea sunt compromisuri pe care oamenii le fac pentru că contruiesc ceva. Nu asculți sau nu auzi partenerul. Printr-o parte intră, printr-o parte iese. Când partenerul nu te aude, că e bărbat, că e femeie, îți iei valiza și pe aici îți e drumul. E clar că nu există nimic între voi.”, a mai spus Lidia Fecioru.

Pasiune pentru gadgeturi

Lidia Fecioru a mărturisit că nu este sănătos să stăm prea mult cu telefonul în mână nici în fața copiilor. 

„Avem pretenție ca copiii noștri să nu stea pe telefon, dar noi stăm mai mult ca ei. Ce vreți să învețe copilul? Părinții când sunt acasă cu copiii ar trebui să ia telefonul doar dacă sună cineva, în rest, telefoanele se pun într-un loc și nu avem treabă. Astfel respectăm pe celălalt de lângă noi. Gadgeturile au stricat foarte mult. Pentru că pe aceste dispozitive toți au intenția de a da un like cuiva de care îi place și începe scandalul. Eu pot să înțeleg când muncești, primești un mail, dar să stai încontinuu pe telefon nu e normal", a spus Lidia Fecioru.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 20 aug 2023, 12:41 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience