Cum obținem pozele perfecte pentru Instagram. Sfaturi de la influenceri

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Alexandra Todică se poate mândri cu un profil perfect de Instagram, în spatele căruia stă foarte multă muncă. Ce trebuie să faci, pentru a avea poze cât mai bune pe rețelele de socializare, ne-a dezvăluit chiar ea, într-un interviu în Exclusivitate pentru Spectacola.

Alexandra este pasionată de tot ce înseamnă a călători, a vizita noi locuri și de fotografie. Astfel, a reușit să-și descopere această latură de cont creator și să creeze o adevărată poveste, pe contul ei de Instagram. În exclusivitate pentru Spectacola, Alexandra Todică a dezvăluit ce stă în spatele unei postări perfecte de pe rețelele de socializare, dar ne-a spus și câteva trucuri care, cu siguranță, te vor ajuta pe viitor. 

"Mi-a plăcut mereu să fac poze și să scriu. Dacă mergeam undeva, dacă mă întâlneam cu prietenii și tot așa. Îl puneam pe iubitul meu, actual soț, să îmi facă poze cu telefonul și nu îi plăcea. Însă, tot el a venit cu ideea de a ne cumpără un DSLR. Nici acum nu știu de ce. Am început să îl folosim ori de câte ori ieșeam pe undeva, el neavând nici o experiență în domeniu, eu nici atât. Le postam apoi pe contul de Instagram, pe atunci un cont personal. Totul s-a întâmplat în timp, natural, fără să îmi doresc de la bun început să devin ‘content creator’. Sincer, nici nu știam ce înseamnă și ce ar trebui făcut să ajung unul. În același timp, însă am început să urmăresc persoane din domeniu, să devin mai interesată de subiect. Am început să ne plimbăm/călătorim mai des și mi-am spus că asta ar trebui să fie nișa pe care ar trebui să o urmez. Este o poveste lungă, dar după 4 ani de muncă sunt încă aici și sunt foarte mândră de tot ce am reușit să fac. Tot ce fac în online m-a ajutat să cresc și să dezvolt enorm pe plan personal.", a spus Alexandra Todică, pentru Spectacola.

Câtă muncă stă în spatele postărilor de pe Instagram

"În majoritatea cazurilor.. destul de multă. Probabil cei care ne urmăresc și nu au cunostințe în domeniu își imaginează că totul e foarte simplu, că mergem într-un loc, facem poză, postăm și gata. Well, ce bine ar fi să fie așa! Hai să-ți dau un exemplu pentru o simplă poză de travel: În primul rând, mă gândesc la locație, apoi îmi caut o ținută care să se potrivească cu acea locație și cu ceea ce vreau să transmit. Verificăm vremea, dar și ce lumina vom avea la momentul respectiv (apus, răsărit, etc). De cele mai multe ori urmează partea în care ne trezim foarte devreme (mai ales dacă știm că este un loc aglomerat), pentru a surprinde un cadru fără oameni în el. Ne gândim și la recuzită, încercăm să avem la noi/să cumpărăm o floare, carte, cafea, încât să existe un sentiment transmis dincolo de ecrane. Aici intervine Răzvan (soțul meu) spunându-mi că mereu ține cont de umbrele din poză și de încadrare, poza să fie mereu dreapta. Îi dau dreptate. După ce pozele sunt făcute, urmează să le descărcăm, să le aleg pe cele mai bune (ceea ce mie îmi ia o veșnicie ) și partea mea favorită: editarea. Acum îmi ia mai puțin, pentru că încerc să le editez cât mai puțin. Până la ‘post’ mă gândesc și la descrierea potrivită si gata: procesul e încheiat și mâine o luăm de la capăt. În timp te obișnuiești oricum și lucrurile devin mai ușoare.", a mai spus ea. 

 

"Ideile îmi vin în funcție de locație"

Chiar dacă ea este sursă de inspirație pentru foarte mulți oameni, Alexandra recunoaște faptul că și ea, la rândul ei, se lasă inspirată de alți creatori de conținut. 

"Ideile îmi vin în funcție de locație, de cele mai multe ori. De la poziția în care pozez, la îmbrăcăminte, recuzită, ceea ce vreau să transmit and so on. Dacă vorbim de călătoriile în afară țării, în locuri foarte cunoscute, fac research înainte și mă inspir și eu, la rândul meu, de la alți content creator pe care îi urmăresc și apreciez. La crearea efectivă a contentului, uneori chiar și la idei, mă ajută soțul meu, Răzvan, căruia îi super mulțumesc că mă suportă încă și mă sprijină.", a continuat ea.

Cum se păstrează un contect creator motivat

Pe lângă pozele, care îi iau destul de mult timp, Alexandra are și un job full time. Însă, cu multă muncă și perseverență, reușește să le facă pe amândouă, spune ea.

"Poate sună dramatic, dar mi-a intrat în sânge să fac ce fac în online și asta mă ajută să mă păstrez motivată, ambițioasă și perseverență, chiar dacă în viața reală am un job de la 9-18 într-o corporație. De aproape 3 ani am un program în ceea ce privește activitatea pe Instagram, de la care rareori mă abat, indiferent de ce se întâmplă: îmi pregătesc postarea cu o seară înainte,  dimineață la aceeași oră postez, în timpul programului de muncă nu creez conținut efectiv, însă încerc totuși să fiu prezentă pe stories cu diverse lucruri, pe care la fel le pregătesc de dinainte. Seară, după ce îmi termin muncă, merg la evenimente, fac activități care țin de Instagram sau se învârt în această sfera: editare, creare content, comunicare cu brand-uri etc. Nu e ușor, într-adevăr, însă cu puțină organizare, disciplină și, mai ales, pasiune poți să le faci pe ambele. Important e să nu renunți!", spune ea.

Tips & Tricks pentru a avea poze cât mai perfecte, pe Instagram

"Important, în primul rând, e să ai încredere în tine și să pozezi natural/autentic, nu să încerci să copiezi la virgulă pe cineva. Să știi ce vrei, să transmiți și să o faci cu pasiune, pentru că până și aspectele de genul se observă în fotografii. Iar acum, ca tips-uri ‘tehnice’ să le zicem, după ce ai găsit locația perfectă, unde vrei să pozezi, aș pune accent pe următoarele: lumina bună/naturală, evitarea umbrelor (fotografului), încadrarea, evitarea spațiilor aglomerate, mai ales în fotografiile de tip travel, îmbrăcămintea pe care o ai poate ajută enorm (rochiile sunt nelipsite din garderoba mea pentru contentul de tip travel), o recuzita pe măsură poate transformă o fotografie banală, într-una unică. Editarea este foarte importantă: deși mulți ani mi-am editat și eu destul de tare pozele, și încă mă mai joc cu presets de genul, recomand o editare simplă, cât mai naturală. Nu poți da greș cu ea.", ne-a mai spus ea.

"Sunt câteva sacrificii pe care le-am făcut și le voi face de dragul pasiunii"

Și cum lucrurile bune nu vin niciodată fără sacrificii, Alexandra a recunoscut faptul că, de mai multe ori, a fost nevoită să-și învingă anumite frici, doar de dragul pozelor. 

"O să fiu foarte sinceră și directă, sunt câteva sacrificii pe care le-am făcut și le voi face de dragul pasiunii. Ca să va dau câteva exemple concrete de până acum: mi-am învins frica de înălțime pe un leagăn în Bali, care era situat deasupra oceanului și lângă stânci, iar cei de acolo mă împingeau destul de tare, mai tare decât mi-aș fi dorit și trebuie să recunosc că îmi era teamă. Și am făcut-o pentru că știam că este un loc cu un potențial uriaș de viralitate, iar ca drept dovadă așa a fost. Un alt exemplu care îmi vine acum în minte sunt sacrificiile de ordin financiar: au fost multe dați în care am plătit o taxa sau o suma de bani, doar pentru a ajunge/a poză într-o anumită locație: în Dubai s-a întâmplat ultima oară când am plătit un taxi, doar să ajungem într-un loc instagramabil; am ajuns, am pozat și filmat și am dat după o nouă suma de bani să plecăm spre alt loc. Am multe exemple de genul de-a lungul anilor, însă toate au meritat în definitiv. Fără sacrificii până la urmă, ca și în viață, nu ai cum să îți atingi țelul.", a spus Alexandra todică.

"Sunt fericită și mândră de comunitatea pe care am format-o"

"În ultimii 2 ani să zic, de când am început să fiu mai vizibilă și recunoscută, datorită nișei pe care activez, am început să primesc și mesaje/comentarii foarte drăguțe și, de fiecare dată când le citesc, mi se umple sufletul de bucurie. E ca atunci când visezi să ajungi undeva, iar când ai ajuns nu îți vine să crezi. Sunt fericită și mândră de comunitatea pe care am format-o și așa cum spune și descrierea din bio: “ I don’t want to influence, I want to inspire”. Atâta timp cât mi se confirmă că fac asta, mă declar recunoscătoare.", a continuat ea.

Alexandra se gândește să își transforme această pasiune într-un job full time

"Sinceră să fiu, nu m-am gândit la început. Era pură pasiune. Acum a rămas pasiunea, căreia i se adaugă experiență și cunoștiințele dobândite în ultimii ani, iar tot acest mix m-a pus pe gânduri. Așa că da, m-am gândit să o transform într-un job și știu că asta se va întâmpla curând, dacă muncesc și îmi doresc îndeajuns de mult."

"La finalul anului știu sigur că vom avea o vacanță exotică"

Deși abia întoarsă din Dubai, aceasta se gândește deja la următoare destinație, de unde urmează să realizeze pozele perfecte pentru Instagram.

"Off, mi-ai amintit de Dubai acum. A fost o vacanță superbă, mi-a rămas gândul acolo și sper să mă reîntorc curând. Până atunci, nu, nu avem o destinație concretă, probabil va fi un city break spontan, la vară îmi doresc să descopăr mai mult Grecia, de care m-am îndrăgostit în ultimii ani, iar la finalul anului știu sigur că vom avea o vacanță exotică, încă ne decidem dacă să alegem Tanzania sau Republica Dominicană. But stay tuned pe contul meu că sigur va iau cu mine, măcar virtual, orice aș alege."



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel