Cum ne pot afecta știrile FALSE. Psiholog Cristina Zaharia explică: Este vorba despre propaganda neagră

Sursa foto: pexels, autor Joshua Miranda
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: pexels, autor Joshua Miranda

Psiholog Cristina Zaharia a explicat, în exclusivitate pentru SPECTACOLA, cum ne pot afecta informațiile false apărute în mediul online. 

Psiholog Cristina Zaharia a mărturisit cum ne pot afecta informațiile false, care circulă în mediul online. În ultima perioadă, tot mai multe vedete au fost  declarate decedate pe rețelele de socializare. Acestea au răbufnit și au transmis mai multe mesaje dure celor care fac asemenea escrocherii. 

Astfel, psihologul Cristina Zaharia a declarat, în exclusivitate pentru SPECTACOLA, cum ne pot afecta aceste informații, dar și ce intenție au cei care fac asemenea gesturi.

„Oamenii în general cred ceea ce văd. Este vorba despre propaganda neagră. Faptul că pe noi ne afectează emoțional ceea ce se întâmplă cu o vedetă sau cu o persoană care are o doză de popularitate este discutabil. Probabil afectarea este de scurtă durată, mai degrabă este vorba despre curiozitate. 

Cei care lansează aceste știri false probabil obțin trafic pe canalele pe care ei le manageriază și cel mai probabil este vorba și de un profit acolo. În caz contrar, există doar plăcerea de a induce în eroare”, a declarat psihologul Cristina Zaharia pentru SPECTACOLA.

Psiholog Cristina Zaharia: Acest gen de publicitate le-ar aduce atenția publicului

Psihologul Cristina Zaharia este de părere că există posibilitatea ca unele vedete să nu fie deranjate de aceste escrocherii, deoarece acest gen de publicitate i-ar putea aduce mai mult în atenția publicului. 

„Poate exista și o intenție de regenerare în cazul vedetelor care se confruntă cu aceste situații. Probabil există vedete care consideră că acest gen de publicitate le-ar aduce atenția publicului. Dar aici generalizăm și spunem că este probabil să se întâmple acest lucru”, a mai spus psihologul Cristina Zaharia. 

Florin Călinescu, declarat DECEDAT pe internet

Florin Călinescu nu s-a mai putut abține și le-a transmis un mesaj dur celor care au indus lumea în eroare cu informații false. Mai exact, în mediul online au apărut mai multe speculații, conform cărora actorul s-ar fi stins din viață. Fostul jurat de la Românii au talent a fost deranjat de zvonurile apărute și a ținut să liniștească pe toată lumea spunându-le că se află într-o scurtă la Dunăre și că este foarte bine. 

„Sunt între România și Serbia, un loc minunat drag mie și vreau să le spun tuturor cretinilor care vehiculează pe Internet faptul că sunt mort.

Uitați-vă! Sunt mort la mijlocul Dunării ca și Decebal și Traian, într-un loc pe care-l eu îl explorez de când sunt copil”,  a fost mesajul lui Florin Călinescu, într-un live pe pagina de Facebook.

Florin Călinescu: Nu mai citiți toate prostiile

Florin Călinescu și-a sfătuit fanii din mediul online să nu mai creadă în tot ce se scrie pe rețelele de socializare. 

„Dezvoltați-vă creierul și personalitatea, nu mai citiți toate prostiile. Ca să vii și să spui că Florin Călinescu e mort, e ok, când e mort.

Dar dacă el e viu, atunci să vă vedeți de treabă. Deci sunt mort, dar sunt viu.”, a mai spus actorul. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 04 apr 2022, 11:35 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience