Cum ne poate oferi un alt sens al vieții suferința umană. Profesorul Constantin Dulcan: „Toate au un rost, un sens. Ele ne dau o forță de a continua”

Data publicării:

Profesorul Constantin Dulcan a dezvăluit cum ne poate oferi un alt sens al vieții suferința umană.

Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan, medic primar Neurologie, medic psihiatru, doctor în medicină și doctor în științe medicale, șeful catedrei de Neurologie la Spitalul Militar Central până în anul 2005 și șeful Catedrei de Neurologie şi Neuropsihosomatică din cadrul Universității "Titu Maiorescu" până în anul 2016, a vorbit despre cum ne poate oferi un alt sens al vieții suferința umană.

Cum ne poate oferi un alt sens al vieții suferința umană

„Experiențele mele sunt din anii fragezi ai copilăriei. Mult mai târziu am învățat lecția asta. Când dorești ceva foarte intens, noi oamenii, creăm un canal de energie în universul nostru”, a spus profesorul Dulcan, potrivit Antena 3 CNN. 

Din experiență, din tot ceeea ce mi s-a îmtâmplat, orice carte aș citi, nimic nu se compară cu convingerile mele. Un om fără convingere degeaba trăiește. Chiar dacă presiunea ideologică era de ordin ateu, în acea perioadă, am realizat că nu este așa.(...) În situațiile dramatice am avut vise premonitorii. Am visat cu trei zile înainte de a muri sfârșitul mamei mele. Visele erau simbolice, însă, când s-a întâmplat, am suferit enorm, văzând finalitatea. Toate suferințele au un rost, un sens. Ele ne dau o forță de a continua. Trăirea are un vis premonitoriu, a relatat profesorul Dulcan.

Iisus e un reper de ordin sufletesc, moral, psihologic. Nu sunt simple povești, niște realități deasupra noastră. Sufletul nostru are o imensă nevoie. Doar ateii cred că sunt fără Dumnzeu, dar Dumnzeu nu are convingerea că e fără ei. „Nu suntem singuri în acest univers. În permanență suntem supravegheați”, a adăugat profesorul doctor.

Cum poți să-ți împlinești dorințele, cu puterea minții

Renumitul medic a povestit cum Bernie Siegel a reușit să schimbe percepția asupra bolilor incurabile.

 „Bernie Siegel, reputat oncolog din SUA, a luat mai mulți bolnavi de cancer în ultima fază și i-a învățat tehnica imageriei: de mai multe ori pe zi, trebuia să-și imagineze că distrug cancerul din corp cu un foc, cu un animal care-l mănâncă, fiecare după cum dorea. După șase luni de zile, 40% din ei s-au vindecat. La testele psihologice, s-a dovedit că cei care s-au vindecat erau cei optimiști, cei care credeau în Dumnezeu și cei care erau calmi. Îndoiala este un obstacol în calea oricărui succes și mai ales a vindecării.
 
Dacă vrem să rămânem sănătoși și fericiți, e suficient să păstrăm în minte câteva lucruri: să mâncăm sănătos, fără să ne îmbuibăm, să facem mișcare, să ne odihnim corect, să fim optimiști și plini de speranță. Să fim perseverenți cu pasiunile noastre, să ne antrenăm intelectual și să ne ferim de rutină. Să facem constant schimbări în viața noastră. Și să nu uităm că trebuie să păstrăm în permanență un echilibru între energia consumată prin efort și energia obținută prin odihnă și activități care ne fortifică. Gândurile rele ne iau din viață, bucuriile ne dau viață. Să căutăm bucuria, avem nevoie de ea ca de pâinea noastră zilnică. Chiar dacă, uneori, n-o putem avea decât în imaginație,” a povestit Dumitru Constnatin Dulcan, care este și astăzi extrem de celebru la nivel internațional pentru cartea lansată în anul 1981, „Inteligența materiei”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel