Cum ne îngrijim corect părul, după expunerea îndelungată la soare. Olga Barcari: „Trebuie să reconstruim firul de păr agresat în timpul verii”/ EXCLUSIV

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Tai Jyun Chang
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Tai Jyun Chang

 Olga Barcari, hairstylist, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, cum ne îngrijim corect părul, după expunerea îndelungată la soare. 

După o vacanță pe litoralul mării nu doar pielea corpului tău are nevoie de îngrijire, dar și părul. După plajă este foarte important ca firele de păr să nu-și piardă din sănătate și luciu. Deseori expunerea exagerată la soare a părului aduce la despicarea vârfurilor, decolorare și uscare astfel, regenerarea acestuia este indispensabilă.

Cum ne îngrijim corect părul, după expunerea îndelungată la soare

 Olga Barcari, hairstylist, a fost invitata Georgianei Ioniță, în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe”, acolo unde a dezvăluit cum ne îngrijim corect părul, după sezonul cald. Hairstylistul a precizat că este foarte important să folosim cât mai multe tratamente, pentru a ne regenera și hidrata părul. Totodată, aceasta a subliniat faptul că nu este tocmai bine să ne decolorăm părul, după ce l-am expus la soare o perioadă îndelungată de timp. 

„Toate femeile care știu că au greșit cu părul lor și nu au avut grijă din cauza faptului că s-au distrat, au stat la piscină și nu au stat cu grija părului, mai ales blondele, este nevoie ca atunci când ajunge acasă și se stabilește frumos și are un program, să știe sigur că are nevoie de tratamente de construcție și de hidratare cât mai mult. Trebuie să se spele puțin mai des decât de obicei, ca să poată să reumple acel fir și să încerce să reconstruiască firul de păr agresat în timpul verii. Că a fost la piscină, a stat la soare, a fost la mare, nu contează, poate că l-a făcut prea des bucle, ea se știe că trebuie să facă lucrul acesta, adică să îl resusciteze și după, eventual, să meargă la coafor pentru un vopsit simplu sau pentru un tratament, nicidecum pentru decolorat. Nu aș recomanda după vară, instant să îți decolorezi părul. Prima dată ai nevoie de tratamentele de reconstrucție, de regenerare și hidratare cât mai multă, până își revine părul și își recapătă puterea. Ulterior, putem să decurgem și la un decolorat.”, ne-a spus Olga Barcari.

Olga Barcari: „ Lucrurile acestea influențează căderea sau ruperea firului de păr”

„Știind că firul de păr este o structură moartă și cam ce aplicăm sau ce folosim, cam asta o să avem în firul de păr. Cu cât produsele sunt mai calitative, mai profi și de brand, cu atât părul nostru va arăta mult mai bine, se va reconstrui mult mai ușor și își va reveni. Părul nu trebuie neapărat tuns o dată la o lună, la două luni, așa cum se spune în acel mit, pentru că părul nu se regenerează de la vârfuri, el se regenerează din scalp, în funcție de ce mănânci, ce viață ai. Lucrurile acestea influențează căderea sau ruperea firului de păr. Cel mai mult ne ajută tratamentele fără clătire, care rămân pe păr după spălat, înainte să te coafezi. Acelea sunt cele mai importante. Dacă rămân pe firul de păr creează un scut și protejează, hrănesc, oferă părului elasticitate, nu îl face să se rupă la primul pieptănat și atunci părul poate avea o viață mult mai lungă. În momentul în care este deshidratat, uscat, nu are vitalitate, el se poate rupe”, a mai spus Olga Barcari, ăn exclusivitate pentru Spectacola. 

Urmărește interviul integral mai jos:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel