Cum ne hidratăm corect pe caniculă. Băuturile care nu trebuie să lipsească

Data publicării:
foto Olya Kobruseva / Pexels
Descriere foto: foto Olya Kobruseva / Pexels

Pe timpul verii, în special în zilele caniculare, este important să ne hidratăm corect astfel încât să prevenim deshidratarea. 

Iată câteva băuturi recomandate:

Apă: Este băutura esențială pentru hidratare. Consumați apă regulat pe parcursul zilei, chiar și dacă nu simțiți sete. 

Apă cu electroliți: În timpul caniculei, puteți pierde electroliți, prin procesul de transpirație. Apa îmbogățită cu electroliți poate ajuta la refacerea acestor minerale esențiale, precum sodiu, potasiu și magneziu.

Ceaiuri din plante: Ceaiurile din plante, precum ceai de mentă sau de mușețel, pot fi consumate reci și sunt o alternativă sănătoasă la băuturile îndulcite. De asemenea, evitați ceaiurile bogate în cofeină, pentru că acestea pot avea efect diuretic.

Apă infuzată cu fructe: Puteți adăuga felii de lămâie, lime, căpșuni sau alte fructe în apă pentru a îi oferi un gust plăcut, dar și pentru a încuraja consumul de lichide.

Sucuri naturale de fructe: Sucurile proaspăt stoarse din fructe sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, însă consumați-le cu moderație datorită conținutului lor de zahăr natural. Diluați-le cu apă cu scopul de a reduce concentrația de zahăr. Oricum, acestea sunt de consumat, nu sucurile îndulcite artificial.

Smoothie-uri: Smoothie-urile preparate din fructe și legume pot fi o alternativă nutritivă și răcoritoare. =

Laptele de cocos: Este hidratant și are în componență electroliți naturali. Poate fi consumat simplu sau pus în smoothie-uri.

Ayran sau alte băuturi pe bază de iaurt: Acestea sunt băuturi tradiționale răcoritoare, care hidratează și oferă un aport de probiotice extrem de benefic pentru sistemul digestiv.

Apă de cocos: Este o băutură naturală hidratantă, bogată în electroliți, dar și cu un conținut scăzut de calorii.

Supa rece (Gazpacho): O supă rece, precum gazpacho, nu doar că hidratează, însă și furnizează vitamine și minerale din legume proaspete.

Sfaturi suplimentare:

Evitați băuturile alcoolice și pe cele care conțin cofeină în exces, pentru că acestea pot duce la deshidratare.

De asemenea, evitați băuturile răcoritoare carbogazoase și sucurile comerciale care conțin mult zahăr și îndulcitori, deoarece pot contribui la deshidratare, precum și la creșterea în greutate.

Consumați lichide în mod regulat pe parcursul zilei. Nu așteptați să simțiți sete pentru a bea apă.

Menținerea unei hidratări corespunzătoare este primordială pentru sănătate, mai ales în timpul caniculei. Prin urmare, asigurați-vă că aveți la îndemână opțiuni sănătoase de băuturi, nu îndulcite artificial!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andrei Itu | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel