Cum ne afectează sănătatea o casă rece. AVC, atac de cord, astm sunt doar câteva dintre problemele create de frigul din locuință

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Talgat Baizrahmanov
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Talgat Baizrahmanov

O casă neîncălzită în timpul iernii poate afecta sănătatea oamenilor, mai ales în cazul unor condiții preexistente precum artrita, diabetul sau tensiunea. 

Se estimează că 36 de milioane de oameni din Europa nu au putut să-și mențină casele suficient de calde în 2020. În SUA, 16% din țară se confruntă cu sărăcia energetică, inclusiv 5,2 milioane de gospodării considerate a fi peste pragul federal al sărăciei. Și în China se estimează că 24-27% dintre adulții de vârstă mijlocie și în vârstă trăiesc în sărăcie energetică.

Consecințele asupra sănătății ale tuturor acestor lucruri nu sunt banale. Cercetările științifice arată clar că locuințele reci sunt dăunătoare pentru ocupanții lor și uneori chiar mortale. Există un risc mai mare de accident vascular cerebral, infecții respiratorii și căderi sau alte răniri din cauza forței și dexterității reduse a oamenilor la temperaturi scăzute. Casele reci pot avea atât consecințe pe termen scurt, cât și pe termen lung asupra sănătății, bunăstării și chiar oportunităților în viață ale unei persoane.

Unii experți în sănătate susțin că acesta nu este doar un moment trecător Ei spun că este o dilemă de sănătate publică. Și o ignorăm pe riscul nostru.

Frigul agravează unele afecțiuni. Se poate ajunge la accident vascular cerebral sau atac de cord

Temperaturile scăzute afectează însăși funcționarea corpului nostru, spune Dame Margaret Whitehead, profesor de sănătate publică la Universitatea din Liverpool, în Marea Britanie.

 

Luați ca exemplu sângele. Când mercurul scade în termometre, vasele noastre de sânge se îngustează ușor. Acest lucru crește tensiunea arterială și împiedică circulația. Sângele nostru devine, de asemenea, mai gros, parțial datorită creșterii nivelurilor unei proteine ​​numite fibrinogen și a altor molecule care provoacă coagularea. Consecința finală a acestor modificări ar putea fi un accident vascular cerebral sau un atac de cord.

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience