Cum ne afectează purtarea pantofilor cu toc sănătatea. Dr. Tarek Nazer, semnal de alarmă: „Afectează tot organismul”/ EXCLUSIV

Data publicării:
Sursa foto: Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: Spectacola

Tarek Nazer a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, cum ne afectează purtarea pantofilor cu toc sănătatea.

Femeile apelează la încălțămintea cu toc, pentru că le ajută să se simtă mai sigure pe ele, le conferă o anumită prestanță și farmec. Aceste motive sunt suficiente pentru multe femei să poarte zilnic încălţăminte care să le pună în valoare calităţile fizice în defavoarea unui pantof comod care să-i protejeze sănătatea. Purtaţi zilnic, pantofii cu toc sau încălțiminte aneadecvată pot afecta iremediabil sănătatea.

Cum ne afectează purtarea pantofilor cu toc sănătatea

Dr. Tarek Nazer, medic primar Ortopedie, Traumatologie și Medicină Sportivă, a fost invitatul Georgianei Ioniță, într-o nouă ediție a emisiunii Pastila de Frumusețe, acolo unde a dezvăluit la ce afecțiuni ne riscăm, dacă purtăm ore în șir pantofi cu toc sau încălțăminte neadecvată. Medicul recomandă ca orice persoană să aibă o încălțăminte comodă de schimb, pe care să o poarte atunci când ia o pauză sau când termină munca. 

”Foarte multe locuri implică purtarea tocurilor, iar femeile trebuie să-și petreacă ore în șir cu pantofii în picioare și da, afectează. Majoritatea dintre noi credem că afectează doar picioarele, că apar monturi, că sunt probleme la degete și atât. Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa. Purtarea frecventă a pantofilor cu toc afectează și genunchii, șoldurile, coloana și absolut toate articulațiile noastre, pentru că se schimbă punctele de sprijin, schimbă echilibrul articular și atunci, automat afectează tot organismul. Asta dacă vorbim de perioade lungi. Dacă mergem ocazional, o dată pe săptămână la un restaurant, câteva ore, nu se întâmplă nimic. Dar când stai în fiecare zi  și petreci câteva ore cu încălțăminte care nu este comodă, este îngustă și înaltă, într-adevăr suntem mai predispuși la anumite afecțiuni. 

Eu recomand femeilor care sunt obligate de muncă sau alte circumstanțe să poarte tocuri, întotdeauna să aibă ceva comod de schimb la ele. În momentul în care are o pauză sau a terminat munca, imediat să treacă la o încălțăminte mai largă, mai comodă, astfel încât să evităm câteva ore în plus de stat pe tocuri. De exemplu, dacă muncești opt ore și ești obligată să porți pantofi cu toc, măcar după muncă să avem un schimb de încălțăminte la noi. ”, a declarat, în exclusivitate pentru Spectacola, medicul Tarek Nazer. 

Cum trebuie să fie încălțămintea pe care ne-o alegem 

Dr. Tarek Nazer ne-a dezvăluit și la ce aspecte să fim atenți atunci când ne alegem încălțămintea. 

”Calapodul trebuie să fie unul confortabil, astfel încât, de prima dată când îl porți, să te simți bine cu el, nu să ne gândim că se mai lasă în timp, dacă bate undeva nu este problemă, punem un plasture și aia e și găsim alte soluții pe care le acomodăm în așa fel încât să luăm această încălțăminte doar că ne place foarte mult sau că are o prietenă și vrei și tu asă ai la fel. Se întâmplă de foarte multe ori să îți dorești un anumit tip de încălțăminte, dar nu e potrivită pentru piciorul tău. Fiecare picior diferă și nu se potrivesc același tip de încălțăminte. Tocmai de aceea, nu există un standard de încălțăminte pe care să îl spunem, trebuie doar să te simți confortabil. Categoric, o încălțăminte largă sau fără toc merge pentru oricine. Calapodul trebuie să fie bun, textura și materialul din care este făcut trebuie să fie foarte bun. Și acest lucru este foarte important, mai ales că vine vara, piciorul transpiră foarte mult. Dacă încălțămintea nu este adecvată, în așa fel încât să permită aerisirea piciorului riscăm să avem niște infecții fungice sau alte probleme la nivelul pielii. Nu există o încălțăminte ideală pentru toate persoanele. Fiecare are anumite probleme”, a mai spus medicul. 

Vezi emisiunea integrală mai jos: 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel