Cum mergem pe gheață și zăpadă. Ciuhodaru: Nu trebuie neglijate niciodată! Traumatismele prin alunecare pot fi fatale

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Austris Augusts
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Austris Augusts

Cum mergem pe gheață și zăpadă. Există riscul de a aluneca și a suferi fracturi. Dr. Tudor Ciuhodaru a explicat la ce să fim atenți.

Cum mergem pe gheață și zăpadă. La ce trebuie să fim atenți. Zăpada este bucuria copiilor. Dar, pentru alții, există preocupări mai practice care vin odată cu iarna, cum ar fi cum vor reuși să se deplaseze atunci când zăpada și gheața sunt peste tot, făcând destul de dificil mersul. 

Acest lucru poate fi deosebit de supărător pentru persoanele în vârstă și pentru persoanele care suferă deja de afecțiuni care le fac dificilă deplasarea în condiții normale. Iată câteva sfaturi utile de care trebuie să țineți cont atunci când mergeți pe zăpadă sau gheață în iarna care vine.

Dr. Tudor Ciuhodaru a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL la ce să fim ateți în această perioadă, când majoritatea țării este acoperită de zăpadă. 

”Prudență este cuvântul cheie. Traumatismele prin alunecare pe gheață pot fi fatale. Sunt foarte mulți, mai ales dacă vorbim despre vârstnici pentru că ei au și un anumit grad de osteoporoză, femei de o anumită vârstă, fracturile se produc cu mare ușurință. Pot ajunge la zile lungi de spitalizare, chiar și intervenții chirurgicale. 

 

Imobilizarea prelungită în pat poate să ducă la toate complicațiile legate de statul în pat: decubit, escare. Important e să nu facem acest lucru”, a explicat dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar de medicină de urgență în exclusivitate pentru DC Medical.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel