Cum iți redecorezi casa în funcție de anotimp, în câțiva pași simpli

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Într-un timp în care totul se mișcă cu viteza luminii, vrem să obținem totul cât mai repede, iar acest lucru se aplică și în cazul locuinței noastre. 

Frumusețea traiului nostru se oglindește prin stilul de viață pe care îl adoptam, iar locuință spune despre noi foarte multe lucruri. Și cum faci să schimbi stilul casei tale sau să îi dai o noua fata în câțiva pasi simpli? Pe lângă câteva mici decorațiuni care pot fi schimbate foarte ușor, poți apela la tapet. Stilul în care este amenajata casa ta poate fi regândit în câțiva pasi foarte simpli, începând chiar cu redecorarea pereților.


 Tapetul a revenit la moda și este mai căutat că niciodată. De ce, ne explică, pas cu pas, ahitectul Oana Vlădilă.

"Pentru că tapetul reprezintă o modalitate simpla de a schimba energia unei locuințe, îi poate da un suflu nou, iar variantele sunt multiple. Fie că vorbim de materialele folosite sau de varietatea de modele, tapetul constituie elementul cheie în amenajările interioare de azi. Tapetul este o modalitate ușoară de a redecora și de a schimba total locul în care iți petreci timpul de calitate. Fie că suntem adepții unui stil clasic, romantic, industrial sau eclectic, poți alege sunt într-un număr foarte mare de modele de tapet și pe gustul fiecăruia, iar pentru cei mai indeciși sau mai pretențioși, poți apela cu încredere la o echipa de designeri care te pot ajuta în aceasta direcție.

Tapet în funcție de anotimp

 

 De asemenea, ai posibilitatea ca locuință ta să capete o noua imagine și un nou stil în funcție de anotimp. Astfel, în timpul sezonului cald, primăvara-vara poți opta pentru modele cu vegetație și elemente din natura, având în vedere că primăvara totul revine la viață. Adaugă câteva lumânări cu arome îmbietoare și o vaza cu flori de sezon pentru prospețime și vei avea propria ta primăvara în casa.

 Te poți inspira din culorile florilor, folosind nuanțe pastelate atunci când alegi tapetul pentru pereții tăi.


 Vara ne duce cu gândul la vacantă și ce poate fi mai frumoși decât să aduci marea la tine în casa, cu peisaje pictate și senzația de vacanța în fiecare zi.

 


 Toamna este anotimpul cu o cromatica mai caldă și te sfătuim să iți colorezi casa cu un tapet în nuanțele specifice acestui anotimp. Poți opta pentru un model de tapet cu o pădure în culori calde, tomnatice. Adaugă lumânări pentru o atmosfera calda și primitoare pregătind totul pentru iarna.

 Iarna este sezonul rece în care atunci când ajungi acasă iți dorești o atmosferă caldă și primitoare și vrei să ai acel sentiment de tihna când intri în casa. Mai mult de atât, iarna înseamnă sărbătoare și totul gravitează în jurul Crăciunului și al familiei. Daca iți lipsește șemineul, nu iți face griji pentru că există modele de tapet gândite în așa fel încât să inseram un șemineu de poveste. Tu trebuie să iți aduci mai aproape de peretele cu tapet fotoliul comfortabil și o pătură călduroasă. Te sfătuim să optezi pentru modele în culori calde, modele ce imita textura lemnului pentru a crea o atmosfera perfecta pentru serile de iarna. Daca ești îndrăzneț, poți folosi culori vii, tonuri pline de energie și viață.

 Fie că vorbim de peisaje, modele geometrice, minimaliste, sau modele romantice, tapetul reprezintă modalitatea de a oferi o noua înfățișare casei tale. Poți face diferența dintre o casă și acasă, atunci când alegi să iți decorezi casa cu tapet. Iar daca stilul înseamnă să arați despre tine cine ești fară să fie nevoie să verbalizezi, atunci tapetul poate să spună totul despre tine în momentul în care cineva iți trece pragul casei" , a explicat arhitectul Oana Vlădilă pentru Spectacola. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel