Cum îți protejezi părul și pielea în sezonul rece. Cele mai bune trucuri

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Deficitul de umiditate din aer vă poate usca părul și pielea. În plus, aerul rece de afară și căldura din interior răpesc umiditatea din fire și pori, făcând părul aspru și pielea  uscată. Încercați aceste trucuri geniale pentru piele și păr în perioada rece.

Aveți încredere în uleiul pentru păr și piele pe bază de nucă de cocos - un ingredient versatil care face o treabă mai bună decât orice produs.


Uleiul de păr pe bază de nucă de cocos poate pătrunde în scalp și în foliculii de păr pentru a le furniza acizi grași bogați și a reface ceea ce vremea rece a luat. Pentru o condiționare profundă a părului, aplicați o cantitate amplă de ulei de păr pe bază de nucă de cocos pe scalp înainte de culcare. Acesta ajută la hrănirea șuvițelor din interior spre exterior, reconstruind proteinele pentru a le face mai puternice. Folosind uleiul de păr pe bază de nucă de cocos ca balsam fără clătire peste noapte, părul tău va avea un finisaj mătăsos.

 

Veți fi cu toții de acord că iarna este cea mai dificilă perioadă pentru ridurile dumneavoastră; acestea se crapă și devin dureroase.  Pentru a remedia acest lucru, amestecați puțin zahăr brun cu ulei de piele pe bază de nucă de cocos și frecați ușor pe buze cu mișcări circulare pentru un exfoliant rapid, lăsând buzele moi și suple. Imediat după, folosiți același ulei de piele pe bază de nucă de cocos pe buzele exfoliate ca balsam de buze. Puteți aplica aceeași rutină și pentru a repara coatele descuamate.

Chiar nu există un tratament mai util pentru cuticule decât uleiul de piele pe bază de nucă de cocos. Aplicați o cantitate mică pe unghii și împingeți cuticulele înapoi, ca de obicei, pentru a vă păstra unghiile frumoase și puternice în această iarnă.  Pentru o experiență de pedichiură sănătoasă, masează-ți picioarele cu puțin ulei de piele pe bază de nucă de cocos, pune-ți șosete de bumbac și du-te la culcare pentru a spune adio călcâielor crăpate.

Beneficiile uleiului de piele pe bază de nucă de cocos nu se termină aici. Acesta este adesea folosit pentru proprietățile sale antiinflamatorii ca unguent nazal și pentru a ameliora durerile cauzate de afecțiuni inflamatorii ale pielii în aceste luni de creștere a răcelii și gripei, potrivit timesofindia.com

 

Reduceți temperatura

Cine nu vrea să încheie o zi lungă cu un duș fierbinte, într-o zi rece? Dar este posibil să doriți să păstrați răcoarea, rămânând la apă caldă sau călduță timp de 5 minute sau mai puțin. Expunerea prelungită la apă fierbinte poate fura umiditatea din păr și piele.
În mod similar, expunerea părului la căldură îl va deteriora și mai mult. Așadar, nu vă lăsați pradă uscătorului de păr. Dacă doriți să vă uscați părul, reduceți temperatura de la aparatele de îndreptat și de uscat.

 

Consumați grăsimi sănătoase

Nu subestimați puterea dietei de iarnă și umpleți-vă coșul cu grăsimi sănătoase mononesaturate și acizi grași omega-3, cum ar fi somonul, nucile, uleiul de măsline, inul, sardinele și avocado. Acestea se vor dovedi a fi superalimente pentru sănătatea părului și a pielii tale.
Aprovizionați-vă și cu alimente de bază bogate în vitamina C, cum ar fi citricele și verdețurile cu frunze. Vitamina C poate ajuta la promovarea producției de colagen de către organism, o proteină care susține pielea și alte țesuturi conjunctive.

 

Hidratare

Pielea  conține aproximativ 64% apă, ceea ce îi conferă suplețe, elasticitate și flexibilitate. Un aport suficient de apă favorizează grosimea și densitatea pielii, reface pierderile de apă din interiorul corpului prin piele și îmbunătățește hidratarea pielii. Pe de altă parte, și părul dumneavoastră are nevoie de apă pentru a rămâne sănătos. Apa funcționează ca un mediu de transport al nutrienților și vitaminelor esențiale pentru creșterea părului și susținerea rezistenței acestuia. Un consum deficitar de apă vă poate lăsa părul uscat, fragil și lipsit de elasticitate. Așadar, beți suficientă apă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel