Cum îți poți proteja copiii de traumele transgeneraționale. Anca Maftei: „Asta este singura variantă prin care putem cu adevărat să scăpăm ”

Data actualizării: | Data publicării:
Anca Maftei - Vindecarea traumelor transgeneraționale
EXCLUSIV
Descriere foto: Anca Maftei - Vindecarea traumelor transgeneraționale

Anca Maftei, Psihoterapeut, a fost invitată în emisiunea Pastila de Frumusețe, realizată de Georgiana Ioniță, la Spectacola și DC News.

Anca Maftei, psihoterapeut IFS, psihoterapeut sistemic, psihoterapeut integrativ, psiholog clinician, hipnoterapeut, facilitator de constelații familiale și sistemice, creator al metodei de transformare interioara Re-Generation, vine în platoul Spectacola pentru a vorbi despre traumele transgeneraționale și despre cum pot fi acestea vindecate. 

VEZI ȘI: Ce sunt traumele transgeneraționale. Anca Maftei: „Multe lucruri cu care ne confruntăm astăzi se regăsesc la strămoșii noștri” VIDEO

Ce sunt traumele transgeneraționale

Termenul "traumă transgenerațională" se referă la transmiterea, în general subconștientă, a experiențelor traumatice către generațiile următoare și către societate. Persoanele din generația următoare se trezesc că prezintă simptomele traumei strămoșilor fără să fi trăit ele însele trauma. Experiențele traumatice pot afecta la nivel de individ, de familie, sau pot afecta mai multe persoane din cadrul unui grup. Termenul de "traumă colectivă" este utilizat în acest caz, când trauma afectează mai multe persoane dintr-un grup. Exemple de traume individuale pot fi violența în cadrul unei familii, bolile care pun viața în pericol, accidentele și abuzurile din copilărie.

Cum protejezi generațiile următoare de traumele transgeneraționale

„Există vreo modalitate prin care am putea să îi menajăm pe cei care vin după noi, generațiile viitoare, copiii, nepoții, ș.a.m.d. să moștenească și ei anumite lucruri”, a întrebat Georgiana Ioniță, gazda emisiunii. 


„Noi suntem părinții noștri și atunci copiii noștri au toată informația din tot ceea ce se întâmplă în sistemul nostru intern. Și atunci fiind tu bine, aducând tu cât mai multă lumină înăuntru tău, în viața ta, ca să zic așa, fiind cât mai în pace, cât mai în liniște, cât mai aproape de compasiune, de dragoste, de înțelegere, de încredere, aducând toate aceste resurse incredibile, îl putem proteja. Asta este singura variantă în care putem cu adevărat să scăpăm de tot ceea ce înseamnă trauma transgenerațională, să se oprească la noi. Adică la un moment dat să vină o persoană în acel neam care să-și asume responsabilitatea. 

Atenție, nu pentru tot ce a fost, nici într-un caz, ci din contră, pentru el însuși, pentru a fi el bine, pentru a fi el echilibrat. Deci aducând în mine lumină. Toată aceasta se va revela în tot sistemul nou familial și implicit, a îl voi ajuta pe pe copilașul meu să se elibereze de toate condiționările de până la mine. Deci cu cât există mai multă dragoste, cu cât există mai multă prezență, cu cât cultivăm mai mult compasiunea, cu atât ne eliberăm pe noi în primul rând și bineînțeles și ce va veni după”, a explicat Anca Maftei în emisiunea Pastila de Frumusețe, de la Spectacola și DC News. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel