Cum îți pot îmbunătăți animalele de companie sănătatea mintală

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

A avea un animal de companie alături de tine poate fi unul dintre cele mai frumoase sentimente. Prezența lor senină este suficientă pentru a ne face să devenim toți sufletiști și veseli. Petrecerea unui timp de calitate alături de animalul tău de companie te ajută, într-adevăr, să uiți de toate aspectele negative din viața ta și să îți canalizezi energia în ceva pozitiv. 

Majoritatea stăpânilor de animale de companie pot relaționa cu bucuriile imediate pe care le experimentează atunci când au un animal de companie, dar cei mai mulți dintre ei nu sunt conștienți de faptul că animalele de companie pot contribui în mare măsură la rezolvarea problemelor de sănătate mintală. 

1.Animalele de companie reduc stresul

Cei mai mulți oameni simt un stres imens din cauza activităților zilnice, inclusiv îndatoririle casnice, munca de birou etc. Studiile arată că animalele de companie pot fi un mare antistres. Jucatul cu ele sau chiar și doar stând lângă ele oferă vibrații majore de calm și, de asemenea, îi relaxează în mare măsură. S-a demonstrat că animalele de companie afectează enorm de mult sănătatea mentală a oamenilor într-o notă pozitivă.

2. Animalele de companie îți îmbunătățesc condiția fizică

Dacă aveți un animal de companie, știți că acesta are nevoie de plimbări regulate. Scoțându-i la plimbare înseamnă, de asemenea, că puteți avea timp să vă implicați într-o activitate fizică, alături de ei. Acest lucru ajută la menținerea unei stări de sănătate bune și îmbunătățește condiția fizică. În schimb, acest lucru are un efect liniștitor și calmant asupra sănătății mentale.

3. Animalele de companie îți îmbunătățesc viața socială

Cine nu vrea să mângâie un câine pufos și drăgălaș! Faptul că aveți animalul de companie alături de dumneavoastră vă oferă șanse de a interacționa social cu ceilalți. Conversația cu persoane care au un interes comun pentru animalele de companie acționează ca un excelent spărgător de gheață. Plimbarea animalului tău de companie nu este doar distractivă pentru el, ci îți servește și ție o bună ocazie de a-ți face prieteni acolo.

 

4. Sunt cea mai bună companie 

Animalele de companie sunt cele mai afectuoase și loiale creaturi de pe planetă. Ele vă oferă căldură și sprijin atunci când aveți nevoie de prezența cuiva care să vă calmeze sau să vă înveselească. Vor fi mereu alături de tine atunci când te vei simți singur. Sunt pur și simplu cei mai buni tovarăși!

 

5. Animalele de companie oferă o șansă la rutine sănătoase

Faptul de a avea un animal de companie implică o mulțime de responsabilități. Trebuie să stabiliți un timp pentru hrănirea, îngrijirea și exercițiile fizice. Acest lucru înseamnă să urmați o rutină strictă, ceea ce vă permite, indirect, să lucrați la exercițiile dumneavoastră de urmărire a rutinei. Întreținerea unui animal de companie vă ajută să vă controlați și să vă echilibrați viața în cel mai bun mod posibil.

6. Animalele de companie pot ajuta cu anxietatea și depresia

Animalele de companie sunt o mare sursă de confort și relaxare. Tocmai această abilitate a lor le-a adus numele de "mari tovarăși pentru toată viața". Experții au demonstrat că simpla lor prezență îi poate ajuta pe indivizi să lupte cu depresia și anxietatea. Petrecerea timpului cu ei eliberează hormoni fericiți care îi ajută să se simtă mai bine. Și astfel, oamenii optează adesea pentru animale de companie de terapie care sunt o sursă excelentă de fericire, potrivit timesofindia.comGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel