Cum înveți pisica să accepte plimbările afară, cu hamul. TRUCURI care te vor ajuta

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Pisicile care cresc în casă, trebuie și ele să fie scoase la plimbare, avertisează experții.

La fel ca oamenii și alte animale, este important să ne asigurăm că și pisicile participă la activități plăcute și captivante. Și, având în vedere că greutatea animalelor de companie a crescut în timpul pandemiei, plimbarea pisicilor ar putea fi o modalitate bună pentru ca pisica ta să facă exercițiile fizice de care are nevoie.

"Pisicile cărora le place să se plimbe vor asocia hamul cu posibilitatea de a ieși afară și se vor bucura de această experiență", spune Mikel Delgado, specialist în comportamentul animalelor, precum relatează inverse.com.

Pisica trebuie scoasă la plimbare, dar nu obligată

În general, experții recomandă să-ți scoți pisica la plimbare, atât timp cât animalul de companie este de acord cu această activitate, fără a-i provoca stres sau disconfort. Toți experții subliniază faptul că nu ar trebui să îți forțezi pisica să facă ceva care o face să se simtă inconfortabil. Dacă încerci să o convingi să facă o plimbare și își exprimă în mod clar disconfortul, nu o forța. Tot specialiștii sugerează să plimbi felinele în propria curte sau într-o altă zonă liniștită, pentru a diminua șansele de a stresa animalul.

"Uneori este foarte greu să încurajezi o pisică să facă exerciții fizice așa cum ai face cu un câine, așa că, dacă ai o pisică care este dispusă să facă plimbări, fă-o", spune Chyrle Bonk, medic veterinar la Excitedcats.com, pentru Inverse.

Cum îți încurajezi pisica să iasă la plimbare

Dacă pisica ta pare deschisă la această idee, începe prin a cumpăra o lesă și un ham special concepute pentru pisici. Atenție însă! Atât lesa, cât și hamul, trebuie să se potrivească animalului. Apoi, încearcă să obișnuiești pisica cu hamul, pentru o perioadă de timp, în casă.

"Pisicile sunt maeștrii evadării; este foarte important ca ele să fie în siguranță într-un sistem de ham și lesă", spune DeVoss, specialist în comportamentul pisicilor, pentru sursa citată. 

Poți încerca, de asemenea, să combini recompensele cu plimbarea, pentru a ajuta pisica să asocieze hamul cu o activitate pozitivă.

"Pe măsură ce se simte mai confortabil, puteți să o scoateți pentru perioade scurte de timp în curte sau pe hol, dacă locuiți într-o clădire de apartamente", spune Delgado.

Pisica trebuie să aleagă traseul de plimbare

Când ești afară, lasă pisica să stabilească unde vrea să meargă. Bonk sugerează evitarea trotuarelor sau a locurilor cu trafic sau animale potențial înspăimântătoare. Mai presus de toate, trebuie să dai dovadă de răbdare, atunci când îți înveți pisica cu această activitate.

"Cheia pentru a vă face pisica să meargă cu hamul și lesa este să începeți de tânără sau, dacă pisica dumneavoastră este deja mare, trebuie să aveți răbdare cu ea, pentru a se obișnui.", spune DeVoss.

Nu lăsa pisica nesupravegheată afară

"Nu recomand ca pisicile să fie lăsate să umble libere din diverse motive, inclusiv pericole precum lovirea de către o mașină, bătăi cu alte pisici, otrăvuri și riscurile pe care pisicile le pot reprezenta pentru animalele sălbatice", spune Delgado.

"Pisicile care umblă liber, trăiesc vieți mult mai scurte", avertizează DeVoss.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel