Cum îi spui copilului secretul despre Moș Crăciun. Sfatul psihologului

Data actualizării: | Data publicării:
DarkmoonArt_de , pixabay
Descriere foto: DarkmoonArt_de , pixabay

Sărbătoarea de Crăciun se apropie cu pași repezi, iar copiii numără zilele până când vine Moș Crăciun. Dar cum magia nu durează pentru totdeauna, un psiholog a venit în ajutorul părinților cu cele mai bune sfaturi legate de secretul lui Moș Crăciun.

Pe măsură ce copiii cresc, devin tot mai curioși, punând întrebări precum: "Cum oferă Moș Crăciun toate cadourile într-o singură noapte? Și de ce sora lor primește mai multe jucării decât ei?"

În cele din urmă, s-ar putea să te întrebi când ar trebui să le spui adevărul despre Moș Crăciun și care este cel mai bun mod de a face acest lucru fără ca ei să simtă că nu mai pot avea încredere în tine. Daily Star a vorbit cu psihologul dr. Amanda Gummer, de la Dr Gummer’s Good Play Guide, pentru a afla cea mai bună vârstă pentru a arunca bombă despre Moș Crăciun.

Dr. Gummer spune că momentul potrivit pentru a le spune copiilor  adevărul este la șase ani înainte de a începe școala. Ea a explicat: „Mulți părinți consideră că începerea clasei I poate atrage de la sine și fenomenul de bullying (n.r. - agresiune, ostilitate) între copii,  astfel încât vârsta de 6 ani este potrivită pentru a le spune că Moș Crăciun nu există, dacă încă mai cred în el. Astfel, impactul veștii nu va fi la fel de mare.”

Dr. Gummer avertizează, de asemenea, despre pericolele de a minți continuu copii despre Moș Crăciun.

 „Este important ca cei mici să aibă încredere în tine și să creadă ceea ce le spui, așa că dacă păstrezi mitul prea mult timp există pericolul să îți deteriorezi credibilitatea cu ei, ceea ce poate fi dăunător pentru relația ta pe măsură ce ei cresc", a spus psihologul Dr. Gummer.

Dacă intenționați să le spuneți copiilor adevărul, există câteva modalități de a aborda subiectul în mod sensibil.

Dr. Gummer vă recomandă să „așteptați până când întreabă și apoi să îi întrebați ce părere au”.

„Este mai ușor să confirmi suspiciunile pe care le au deja decât să le dai vestea din senin, dar asigurați-vă că le spuneți că mesajele de Crăciun, cum ar fi bunătatea și grija, sunt încă valabile. Încercați să le explicați că trebuie să învețe lecții despre cum să fie mai buni și amabili și că Moșul este un mod de a-i ajuta să învețe acele lecții într-un mod distractiv„, a mai spus psihologul Dr. Gummer.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel