Cum faci față depresiei din pandemie. Sfaturi de la un speaker motivațional

Data actualizării: | Data publicării:
Adrian Niculescu, foto arhivă personală
EXCLUSIV
Descriere foto: Adrian Niculescu, foto arhivă personală

Adrian Niculescu, speaker motivațional și antreprenor, a vorbit, în exclusivitate pentru SPECTACOLA, despre depresia Covid-19. 

S-a născut în București, iar viața i-a rezervat un drum plin de obstacole. Dumnezeu l-a înzestrat, în schimb, cu multă putere de muncă, perseverență și o mentalitate de învingător. Despre curaj, gândire pozitivă și dedicare, cu speaker-ul motivațional, Adrian Niculescu.

Cum ai reușit să treci peste momentele tale dicificle? De unde ți-ai găsit puterea și dorința de a lupta?

”Am avut două motive în spate: Dumnezeu și scopul real. Sunt un om care tot timpul a crezut și crede în Dumnezeu. El mi-a dăruit momente grele ca să pot trece către al doilea motiv: scopul real. Scopul real a fost dorința imensă din mine, care să mă facă să muncesc zi și noapte pentru a ajunge acolo unde mi-am dorit dintotdeauna să fiu. Consider că Dumnezeu ne-a lăsat toate ingredientele necesare pentru a reuși, însă trebuie să avem grijă ca scopul nostru să fie unul real, adevărat, și nu unul mincinos”. 

Dorința de a lupta se trage oarecum și din familie. Poți spune că ai luat puterea exemplului de la părinții tăi?

”Da, pot afirma acest aspect. De la tata și de la tataia am luat puterea exemplului. Tata a fost foarte drastic cu noi și ne-a maturizat pentru lumea în care urma să trăim. Duritatea lui m-a învățat să am încredere în mine și, mai mult decât atât, să îmi demonstrez mie că pot, apoi să le arăt și celorlalți”.

Cu toții am trecut și trecem prin perioade dificile, mai ales acum, când omenirea se confruntă cu pandemia de coronavirus. Cum ai reușit să te acomodezi, să accepți că la nivel mondial există un virus ucigaș? Care au fost etapele prin care ai trecut, atât tu, cât și familia ta? Cum te-ai protejat și cum i-ai protejat pe cei dragi?

”În primul rând vreau să subliniez că în afară de respectarea regulilor impuse de Guvern, nu am făcut mare lucru. Acum nu am facut! Dar am făcut în adolescență, atunci când mi-am sacrificat timpul, energia și copilăria muncind. Astăzi am ajuns la un nivel la care pot spune, că acest coronavirus nu reprezintă pentru mine absolut nimic, față de ce am trăit eu în copilărie. Bun, aici vorbind de mine. În schimb, când vine vorba de ceilalți, și aici fac referire la toți oamenii, mai ales publicului meu și al vostru, că fiecare dintre noi ar trebui să avem planul B, atunci când întâlnim astfel de momente critice, cum de pildă este acest virus. Acest plan B, reprezintă, de fapt, hrana și acoperișul deasupra capului. Eu, de la vârsta de 17 ani, m-am gândit cum să am planul B, pentru astfel de momente critice”. 

Vorbeai puțin mai devreme despre puterea exemplului. Îți educi copiii conform educației pe care tu ai primit-o de la părinții tăi?

”Da și nu. Nu poți aplica într-o societate modernă educația de pe timpul lui Ceaușescu. Le ofer copiilor mei tot ce consider că este bun și bine pentru ei”.

Ce le poți transmite celor care încearcă să își revină din stările de depresie și anxietate, pe care le experimentează în această perioadă?

”Le pot transmite doar atât: un luptător luptă până la capăt. Îi sfătuiesc să se deconecteze de la orice altceva și să își depună atenția și energia către planul B. Atât trebuie să facă! Să iasă din zona de confort ca să ajungă acolo unde își doresc ei”. 

Oamenii au avut de suferit pe plan profesional în această perioadă. Ai putea spune despre tine că te-ai axat pe alt domeniu? Cu ce și-a ocupat timpul speaker-ul motivațional, Adrian Niculescu?

”Eu m-am ocupat de familie și mi-am continuat responsabilitățile pe care le aveam față de mine, față de familia mea, dar mai ales față de publicul meu. Mai mult pe mediul online, cum ați văzut și voi, că majoritatea asta a făcut. Unii mai puțin, alții mai mult”.

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel