Cum faci căldură în casă fără centrală termică sau energie elctrică. Cele mai bune trucuri

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Dacă locuiți într-un apartament mic, atunci probabil că vă bazați pe modalități de a vă încălzi spațiul în mod natural. Dacă nu sunteți mulțumit să stați acasă fără  centrală termică care să încălzească întregul apartament pe timp de iarnă, atunci următoarele  sugestii  vă pot ajuta să vă asigurați că vă veți încălzi în condiții de iarnă.

Iarna rece poate fi foarte dificilă atunci când nu ai centrală termică. Să îți dai seama care este cea mai ieftină metodă de a încălzi o casă fără centrală termică este esențial pentru a economisi costuri și pentru a te încălzi în timpul iernii. Una dintre cele mai importante nevoi umane de bază este abilitatea de a păstra căldura și de a încălzi spațiul înconjurător în timpul unei ierni reci.

Faptul că trebuie să te confrunți cu temperaturile exterioare de iarnă este adesea neplăcut și singurul lucru pe care îl dorești atunci când ajungi acasă este ca acesta să fie confortabil, cald și liniștit după o zi lungă de lucru. O casă răcoroasă, rece și neîncălzită  poate duce la probleme grave de sănătate, acest lucru devine și mai dificil atunci când nu aveți un sistem de încălzire instalat în casă sau trebuie să reduceți costurile prin oprirea încălzirii centrale.

 

Iată câteva trucuri care vă vor ajuta să vă încălziți locuința:

 Folosiți o sticlă de apă caldă:

O modalitate ieftină și naturală de a vă încălzi într-o noapte de iarnă este să puneți o sticlă de apă caldă (sau două) în pat. Aceasta va ajuta la menținerea patului suficient de cald pentru perioada în care vă aflați în el.

Trebuie doar să torni puțină apă fierbinte în sticlă și să înșurubezi bine capacul, apoi să o pui pe patul tău timp de minim 15 minute înainte de a te culca. Sticla cu apă caldă va rămâne caldă și va răspândi încet căldura în patul tău în timp ce dormi, făcându-l plăcut și cald.

 

E foarte de folos dacă gătești des la cuptor. Profită de serile reci și prepară masa la cuptor. De cele mai multe ori mâncarea făcută astfel durează mai mult, iar de asta te poți bucura în tihnă, la căldură.

 

Acoperiți podelele goale

De asemenea, s-ar putea să pierdeți multă căldură prin podelele goale. Așezarea covoarelor pe podea este o modalitate eficientă și ușoară de a reduce pierderile de căldură.

 

Izolați orice spațiu pe unde ar putea intra aerul rece de afară

Este posibil să intre curenți de aer din mai multe locuri în casa dumneavoastră. Blocați toate golurile din jurul ușilor și a ramei ferestrelor cu bandă de protecție împotriva intemperiilor. Dacă nu aveți bandă adezivă, puteți folosi, de asemenea, pături și prosoape rulate ca soluție pe termen scurt, deși acestea nu vor fi la fel de subtile, potrivit budgetinsurance.com

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel