Cum controlăm FRICA de război, după doi ani de pandemie

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Anderson Rian
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Anderson Rian

Cum controlăm frica de război, după doi ani de pandemie, o întrebare la care fiecare dintre noi trebuie să își răspundă.

Frica de război, de nesiguranță a zilei de mâine, după doi ani de pandemie, în care ne-am îndepărtat deja de tot ceea ce făceam cu într-un cadru lărgit, pare să ne ”înghețe”, însă soluția este aceea de a ne continua viața, chiar dacă nu putem să fim detașați de ce se întâmplă la numai câteva sute de km de noi.    

”Nici nu putem fi detașați. Nu avem cum să fim detașați, pentru că ne vedem în fiecare femeie, în fiecare copil, bătrân care este acolo și fiind atât de aproape de Ucraina suntem în continuu alertați de ce s-ar putea întâmpla dacă granița războiului depășește granița Ucrainei și ajunge spre noi. Deci detașați, cu siguranță nu putem fi. Dar ce putem face este să ne schimbăm punctul de referință. Cu toții avem un serviciu, avem o ocupație, avem copii pe care îi creștem, intrăm în operație, avem terapie, educăm copiii la școală”, a declarat Georgiana Spătaru, psiholog, la Digi24.

Frica ne lasă fără capacitatea de a discerne

Cite;te continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel