Cum au petrecut românii peste hotare. Liviu Puștiu și Minodora au încins atmosfera, de Ziua Națională a României, în America/ EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Ieri, românii de pretutindeni au petrecut de Ziua Națională a României. Chiar dacă această zi specială i-a prins pe mulți departe de România, românii au petrecut până în zori. 

Românii de pretutindeni sărbătoresc pe 1 Decembrie Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor. Această zi specială este marcată an de an prin evenimente patriotice, în special prin parade militare - cele mai celebre fiind cea de la București de la Arcul de Triumf și cea de la Alba Iulia. Totodată peste tot în țară au loc parade militare mai mici sau ceremonii de depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor. Românii de pretutindeni au petrecut până în zori cu preparate tradiționale românești.

Cum au petrecut românii peste hotare

Dincolo de granițele țării a răsunat muzica românească, a fost arborat tricolorul și sute de oameni s-au întâlnit pentru a-și ura „La mulți ani!”. În Los Angeles, sute de români și-au dat întâlnire și au petrecut până în zori cu bucate tradiționale românești. Nu a lipsit nici muzica bună. Liviu Puștiu și Minodora au încins atmosfera și au scos românii în stradă la distracție și la horă. Cristian Tudor, unul dintre românii care au plecat în străinătate pentru un trai mai bun a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, cum s-au distras românii din diaspora. Acesta a mărturisit că s-au putut bucura de preparate tradiționale românești. Nici măcar străini nu au putut rezista mirosului de mâncare, astfel că au gustat și ei din preparatele românești. 

„Ne pare rău că sutem departe de România, dar cu toate astea, suntem bucuroși și mândrii că suntem români. Chiar dacă țara noastră nu ne-a dat prea multe posibilități de trai și mulți am fost nevoiți să fim departe de familiile noastre și de locurile natale, nu uităm niciodată de unde am plecat. Astfel, ne-am strâns în jur de 350 de români și am petrecut până în zori Ziua Națională a României. Liviu Puștiu și Minodora au scos lumea în stradă, în Santa Monica. Românii au ieșit în stradă ca să se distreze și să facă hora pe promenada de la Santa Monica. Mulți străini au gustat celebrele sarmale românești, precum micii, ciorba de burtă , fasole cu cârnați, dar și si kurtos. Ne bucurăm că am putut avea parte de astfel de momente și că românii din diaspora s-au reunit. A fost un sentiment plăcut să petrecem cu toții și să strigăm în gura mare „La mulți ani, România”, ne-a spus românul, Cristian Tudor. 

Tudor Chirilă, mesaj dur de Ziua Națională a României

 Tudor Chirilă este de părere că defilarea carea a fost foarte mult așteptată este pentru „hoții” din țara noastră, care sunt mai uniți ca niciodată. 

„Când cinci milioane de români trăiesc în străinătate, mulți dintre ei uscându-se de dor, că n-au plecat ca Magellan să înconjoare pământul, noi ne facem că sărbătorim unitatea națională.

Pe bune, cine să ne unească? Ăia care ne fură banii și decența? Nu am ce sărbători. Singura sărbătoare e să fim conștienți că ratăm esența zilei de 1 decembrie: suntem dezbinați. Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți. Ceilalți, fiecare pe treaba lui. Asta e unitatea”,  a explicat Tudor Chirilă, revoltat pe pagina de Facebook.

Citește și: Vedetele, mesaje dure de Ziua Națională a României. Tudor Chirilă, extrem de revoltat: „Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel