Cum arată Geanina, sora lui Mihai Trăistariu: „Nu-i așa că e frumoasă ?!” Mesajul emoționant transmis de artist de ziua acesteia

Data publicării:
Sursa foto: Mihai Trăistariu, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Mihai Trăistariu, Facebook

Mihai Trăistariu a împărtășit cu fanii câteva fotografii cu sora sa. Artistul a transmis și un mesaj emoționant de ziua acesteia. 

Toată lumea îl cunoaște pe Mihai Trăistariu, dar puțini sunt cei care știu că artistul mai are o soră. Pe numele de botez Geanina, conform celor povestite de Mihai Trăistariu, aceasta este un profesor respectabil în Iași. Artistul a povestit că Geanina este profesor de matematică, lector universitar, și de-a lungul anilor a scos și 3 cărți de specialitate. 

Mihai Trăistariu, mesaj emoționant de ziua surorii sale

Cu ocazia zilei de naștere a surorii sale, Mihai Trăistariu a împărtășit cu fanii câteva fotografii de colecție cu aceasta, dar a transmis și un mesaj emoționant.

Azi e ziua de naștere a surorii mele - Geanina Havârneanu. Nu-i așa că e frumoasă ?! Locuiește în Iași, e cu 13 ani mai mare ca mine, e profesoară de matematică și e severă.vem următoarele asemănări : părul creț, iubirea pentru matematică, ambiția, dorința de a lăsa în urmă ceva palpabil : a scos 3 cărți. Mă dădea cu sania când eram mici, m-a meditat la matematică pentru liceu și facultate și m-a consolat tot timpul când eșuam în relațiile din perioada facultății. 

Am găsit câteva lucruri faine despre ea, pe net. Iată-le :

"Geanina Havârneanu este absolventă a Facultății de Matematică a Universității „Al.I. Cuza” din Iași (1986). Are un master în psihologie (relații umane și comunicare, 2007) și un master în matematică (didactica matematicii, 2009). A obținut titlul de doctor în Ştiințe ale Educației (Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației a Universității „Al.I. Cuza” din Iași, 2012), cu teza intitulată „Strategii și metode de stimulare a creativității prin predarea matematicii”.

Este profesor metodist și profesor mentor la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași, iar din 2014, profesor asociat la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației a Universității „Al.I. Cuza” din Iași, Departamentul Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar.

Este un colaborator constant al revistei Recreații Matematice, a publicat două volume ce tratează stimularea creativității prin predarea matematicii, precum și o serie de articole științifice în reviste cu factor de impact, în domeniul metodicii predării matematicii în învățământul primar. " Tare mă mândresc cu ea ! La mulți ani, surioară !, a scris Mihai Trăistariu pe rețelele de socializare.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Mihai Traistariu (@mihaitraistariu)

Mihai Tristariu, copilărie de coșmar

Mihai Trăistariu a vorbit, pentru prima dată, despre ororile la care a fost expus în copilărie. Deși a fost martorul unor scandaluri traumatizante, acesta spune că în copilărie nu realiza gravitatea situației și consideră că a fost un copil fericit. Plângea doar atunci când își vedea mama bătută.  Artistul credea că bătăile și scandalurile erau ceva normal și că toate familiile au parte de asemenea incidente. Mai mult, artistul a dezvăluit că evita să vorbească cu tatăl său, de frică să nu-l bată. Acesta spune că a vorbit, în total 100 de cuvinte cu tatăl său, în întreaga viață. 

Mihai Trăistariu: Tatăl meu a fost o fire violentă.

„Copilăria mea a fost fericită, culmea. Într-o etapă a vieții în care erau numai bătăi și scandaluri acasă. Tatăl meu era groaznic. O târa pe jos pe maică-mea, o bătea, o lega de calorifer, o închidea în cameră. 

A fost un calvar complet. Dar, în același timp, eu am trăit fericit. Nu mai amintesc să fi suferit.  Am crezut că așa e normal, am crezut că la toată lumea sunt scandaluri.


Tatăl meu a fost o fire violentă. Mama mea l-a prins pe tata cu o femeie, când ea avea 42 de ani. A mers la mare cu noi. Ei nu se mai înțelegeau, mama cu tata, iar ea mergea la mare cu copiii, în secret. Într-un an, atâta a plouat la mare, încât a venit acasă mai repede decât trebuia. Și atâta a fost nevoie. A intrat în casă și l-a a prins pe tata  gol pușcă cu o femeie. Ea a avut un șoc, el a avut un șoc. Și, automat, din secunda aceea ei nu s-au mai înțeles. Dormeau în camere separate. S-au bătut zilnic. Dimineața începea cu farfurii sparte. Eu aveam 13-14 ani deja. Numai așa erau zilele alea. Intrasem într-o rutină în care aveam senzația că așa era toată lumea și că nu e cine știe ce. Nu pot să zic am suferit. Nu plângeam decât în momente ale în care o bătea. 

Îmi amintesc de tatăl meu numai de rău. Atât de frică îmi era de el, încât, vorbeam cu mama, eu cu tatăl meu nu am vorbit mai mult de 100 de cuvinte în toată viața mea,dacă mă credeți cineva. De frică să nu mă bată. Atâta mă înspăimântase violența lui”, a declarat Mihai Trăistariu în emisiunea „La Măruță”, de la PRO TV. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel