Cum arată plămânii bolnavilor de COVID. Dr Elena Copaciu de la SUUB: Nu stați acasă cu saturații mici de oxigen!

Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Medicul Elena Copaciu de la SUUB sfătuiește oamenii să nu stea acasă cu saturații mici de oxigen.

Medicul Elena Copaciu, cu specialitatea anestezie și terapie intensivă, totodată medic Șef Clinica Anestezie Terapie Intensivă la Spitalul Universitar de Urgență București, mărturisește pe rețelele sociale despre neecsarul de oxigen din COVID, care crește ca în nicio altă afecțiune pulmonară.

”Am tot vorbit de insuficiența respiratorie severă a pacienților critici Covid_19, cei pentru care in acest val pandemic paturile de terapie intensivă au devenit rapid insuficiente. Este o suferință extrem de gravă, necesarul de oxigen crește ca în nicio altă boală pulmonară, motiv pentru care toate spitalele au crescut capacitatea de stocare si distribuire a oxigenului la niveluri de neimaginat!

Am ales câteva imagini de CT pulmonar sugestive pentru gravitatea afectării pulmonare din boala aceasta. Vestea bună este că, deși de mare gravitate toți acești pacienți trăiesc și sunt acasă de ceva vreme! Prea mulți pacienți amână însă foarte mult prezentarea la spital și consecințele asupra plămânilor sunt devastatoare, de multe ori, ireversibile! 

Nu stați acasă cu saturații mici de oxigen! Acești pacienți sunt aproape imposibil de salvat! Câteva analize simple, o radiografie/CT pulmonara si consultul medical ghidează tratamentul si evită sau limitează gravitatea fibrozei pulmonare sau a microtrombozelor cu risc vital! Fără oxigen nu ar fi existat viață pe pământ și supraviețuirea pe planetă se datorează adaptării organismelor la concentrația de oxigen din aerul atmosferic!

În hipoxie celulele suferă și mor!”, afirmă medicul Elena Copaciu.

 

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 13 oct 2021, 22:38 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience