Cum arată o demachierea corectă a tenului. Află care sunt etapele și regulile de la Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Alina Șchiopescu, la Pastila de Frumusețe
EXCLUSIV
Descriere foto: Alina Șchiopescu, la Pastila de Frumusețe

Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, a fost invitata Andreei Cercel, în emisiunea Pastila de Frumusețe, unde a explicat cum arată o demachiere corectă a tenului.

Indiferent de vârstă sau de tipul de ten, fiecare femeie își dorește un ten fără imperfecțiuni, motiv pentru care apelează adesea la machiaj. De la fondul de ten, corector, blush, iluminator sau alte produse cosmetice, acestea oferă femeilor posibilitatea de a obține un aspect radiant și uniform. Cu toate acestea, nu ar trebui să uităm că frumusețea vine dintr-o piele sănătoasă și îngrijită.

Cum arată demachierea corectă

Un aspect adesea neglijat, dar esențial în rutina de îngrijire a pielii este demachierea corectă. Demachierea nu ar trebui să fie văzută ca o sarcină plictisitoare, ci mai degrabă ca un pas crucial pentru menținerea sănătății și frumuseții pielii. Este important să înțelegem cum să demachiem corect tenul pentru a elimina machiajul, impuritățile și alte reziduuri care pot bloca porii și pot irita pielea. Invitată în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, a explicat  importanța demachierii corecte și a oferit sfaturi pentru o rutină eficientă de îngrijire a tenului.

„Cu ajutorul apei micelare putem să îndepărtăm machiajul, deci să curățăm tenul cu apa micelară, după clătim foarte bine fața și aplicăm o spumă sau lapte demachiant. Spuma o folosim în cazul tenului gras, iar laptele demachiant îl folosim în cazul tenului normal spre mixt.

După ce am curățat foarte bine fața clătim cu apă și aplicăm un toner care echilibrează pH-ul. Poate să fie un tonic, o loțiune tonică. După aceea trecem la următorul pas și aplicăm un ser, în funcție de tipul de ten. Avem ser cu vitamina C, ser cu retinol, ser cu acid. Este o rutină foarte simplă.

A doua zi putem să demachiem tenul. După acest pas încercăm să echilibrăm pH-ul cu un toner”, a spus Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, difuzată pe Spectacola.

Te-ar putea interesa și: Adio ridurilor din jurul ochilor. Alina Șchiopescu a dezvăluit metodele prin care le putem preveni / VIDEO

Produsul pe care îl aplici zilnic pe ten și care poate accelera apariția ridurilor

Specialista a avertizat că utilizarea unui fond de ten nepotrivit poate accelera apariția ridurilor și alte probleme dermatologice. Fondul de ten inadecvat poate bloca porii și poate provoca iritații, inflamații și apariția acneei. În schimb, Alina Șchiopescu recomandă femeilor să evite să aplice fond de ten cu consistență densă pe timpul zilei și să opteze pentru produse care au o acoperire mai lejeră, cum ar fi BB Cream, CC Cream sau DD Cream.

„Dacă avem un fond de ten necorespunzător pot apărea riduri. Am văzut la pacientele mele. Își cumpără tot felul de produse care acoperă foarte mult porii, imperfecțiunile, punctele negre, coșurile. Nu trebuie să facem asta, clar. Trebuie ca femeile să meargă la tratamente de curățare, să își hidrateze tenul, să-l exfolieze și să cumpere un produs de machiaj pentru tipul de ten. De aici încep și apar alte probleme. Porii se vor bloca și vor apărea iritațiile, inflamațiile, coșurile, punctele negre. De asemenea, dacă fondul de ten are conținut de silicon, clar pornește acneea și porii sunt foarte dilatați pentru că se blochează și acolo se produce o inflamație.

Nu recomand pe timpul zilei să folosim machiaj, adică un fond de ten care se folosește pentru machiajul profesional. Se face instant o mască. Trebuie să mergem pe varianta de BB Cream, CC Cream, DD Cream, care au o acoperire mai lejeră. Trebuie să citim indicațiile produsului, să știm exact că de aici pot apărea riduri, iritații și inflamații, puncte negre și coșuri. Pot apărea de la fondul de ten, pentru că dacă nu este potrivit pentru tenul, clar el usucă, absoarbe apa din țesut și așa se văd ridurile”, a declarat Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, difuzată pe Spectacola.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel