Cum arată Crăciunul perfect pentru Adina Halas. Preparatul care o transpune direct în copilărie: „Mi-l făcea bunica mea” / EXCLUSIV

Data publicării:
EXCLUSIV

În preajma Sărbătorilor de Iarnă, Adina Halas ne-a dezvăluit ce semnifică pentru ea Crăciunul, dar și ce obișnuiește anual să facă în această perioadă din an alături de familia sa, creându-se deja niște adevărate tradiții pe care le respectă mereu alături de cei dragi.

 

SPECTACOLA: Ce planuri ai de Crăciun? Unde vei petrece?

Adina Halas: Întotdeauna fac sărbătorile în familie, îmi place să fiu alături de familie și prieteni în zilele alea liber, iubesc sărbătorile, îmi place Crăciunul, așa că am ocazia să am cât mai mult pentru familia ma, mama mea, soacra, dar să ne vedem și cu prieteni de-ai noștri. În fiecare an, de regulă, cu două zile înainte de Crăciun, facem o întâlnire în gașcă toți prietenii împreună cu copiii, chiar dacă copiii au crescut, noi continuăm această tradiție foarte frumoasă.


SPECTACOLA: Dacă ar fi sa descrii aceasta perioada a anului într-un cuvânt, care ar fi acela? De ce?

Adina Halas: Tihnă, mi se pare că este ceva după care tânjim în general de multe ori în timpul anului, iar de sărbători nu pun presiune pe mine. Îmi place să stau la povești cu familia, apropiații, să stau în tihnă cu un ceai în brațe cu ghimbir, la filme de Crăciun, îmi place să stau de vorbă la o ciocolată caldă, să gust preparatele de Crăciun pe care le face mama mea, îmi place să stau cu familia soțului meu, am toate aceste plăceri pe care le-aș trece prin acest singur cuvânt, tihnă.

SPECTACOLA: Povestește-ne cea mai frumoasă amintire pe care o ai din perioada copilăriei, de Crăciun. 

Adina Halas: Atunci când eram mică îmi petreceam vacanțele la bunici, într-un orășel de munte, Nehoiu, din Buzău. Cele mai frumoase sărbători mă duc cu gândul acolo, acolo se întâmplau toate tradițiile, mergeam cu copiii la colindat, se tăia porcul, se gătea, ajutam și eu cum puteam. Îmi aduc aminte că într-un an m-a trezit bunica mea și mi-a zis „Haide repede, am auzit un zgomot și cred că a venit Moșul”. Era în toiul nopții și am coborât repede la parter, m-am dus în camera în care de regulă se făcea bradul și nu era acolo. M-am dus în altă cameră, aveam niște emoții incredibile și printr-un geam al ușii se vedeau luminițele bradului, senzația aceea e de neegalat.

 

SPECTACOLA: Care este pentru tine preparatul ideal pentru Crăciun? Ce nu-ti lipsește niciodată de pe masă în perioada aceasta? Te implici și tu în prepararea mâncărurilor, gătești?

Adina Halas: Nu gătesc, deși știu să fac și îmi place, dar mama și soacra mea gătesc senzațional și ar fi incredibil de multă mâncare. Mă mai ofer să ajut, dar fiecare gospodină are stilul ei, așa că unii ar spune că sunt norocoasă că nu gătesc de sărbători. Până vine timpul meu, mă bucur să fiu răsfățată de cele două mame. De mică sunt învățată să fac absolut tot ce se face de Crăciun.

Pentru mine, caltaboșul e preparatul ideal, pe care mi-l făcea bunica mea. Este al doilea Crăciun fără ea și primul Crăciun în care tatăl meu nu mai este și mă emoționează când mă gândesc la caltaboșul din copilărie. Eu în rest nu mănânc caltaboș.

SPECTACOLA: I-ai scris lui Moș Crăciun? Ce-ti dorești sa-ti aducă anul acesta?

Adina Halas: Nu i-am scris, dar el mă știe, îmi știe gusturile, știe ce-mi place, ce haine mă atrag, ce parfumuri folosesc, așa că voi avea surprize plăcute, ca de fiecare dată.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel