Cum ar putea detergentul de rufe să vă distrugă hainele. Sfatul experților

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor engin akyurt
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor engin akyurt

Dozele de detergent de rufe au făcut ca spălarea hainelor să fie mai comodă ca niciodată. Nu mai trebuie să vă faceți griji cu privire la măsurarea cantității corecte de detergent, ci puteți lua pur și simplu o doză și să o aruncați înăuntru. Totuși, comoditatea merită doar dacă folosiți corect aceste doze. Iar dacă v-ați scos hainele din mașina de spălat doar pentru a le găsi deteriorate cu pete sau dungi, s-ar putea să fie din cauză că nu o faceți. 

Dozele de detergent de rufe trebuie să se poată dizolva în mod corespunzător

Este important să înțelegeți cum funcționează dozele de detergent de rufe. Care este cheia? Contactul acestora cu apa din mașina de spălat.

"Dozele de detergent sunt concepute pentru a se dizolva complet în apă, eliberând agenții de curățare în mod uniform pe tot parcursul ciclului de spălare", spune Muffetta Krueger, expert în curățenie, pentru Best Life.

Acest proces de dizolvare este esențial pentru "o curățare eficientă", adaugă Karina Toner, manager de operațiuni, potrivit bestlife.com

"Atunci când capsula nu se dizolvă complet, este posibil ca agenții de curățare și enzimele din interior să nu fie distribuite uniform", explică ea. "Acest lucru poate duce la aderența reziduurilor pe haine, provocând decolorarea, formarea de dungi sau chiar iritații ale pielii din cauza detergenților blocați."

Cu alte cuvinte, dozele de detergent de rufe vă pot distruge hainele dacă nu sunt capabile să se dizolve în mod corespunzător - și exact asta se va întâmpla dacă nu le folosiți corect.

Capsulele trebuie puse primele în mașina de spălat

Există mai multe probleme care pot apărea atunci când dozele de detergent de rufe nu se dizolvă corect, iar un factor important care contribuie la aceasta este momentul în care le puneți înăuntru. "O greșeală frecventă este adăugarea capsulelor de detergent direct peste hainele din mașina de spălat", spune Toner. "Dozele ar trebui să fie întotdeauna plasate în partea de jos a tamburului înainte de a adăuga hainele."

Atunci când puneți mai întâi capsula, îi oferiți o șansă mai bună de a se conecta complet cu apa pe măsură ce mașina se umple, ceea ce îi va permite apoi să se dizolve, spune Laura Mountford, influencer în domeniul curățeniei și al spălării rufelor.

"Pe de altă parte, dacă așezați capsula deasupra hainelor, este posibil să cadă în garnitura de etanșare a ușii mașinii de spălat și să nu se dizolve corespunzător", avertizează ea.

De asemenea, nu ar trebui să supraîncărcați mașina de spălat

De asemenea, dozele de detergent pentru rufe funcționează bine numai dacă mașina de spălat este umplută la capacitatea corectă.
"Este esențial să respectați instrucțiunile producătorului în ceea ce privește dimensiunea încărcăturii", spune Krueger. "Dacă supraîncărcați mașina de spălat și adăugați prea multe haine, este posibil ca capsula să nu se dizolve corespunzător."

Potrivit lui Krueger, o mașină supraîncărcată nu va lăsa loc pentru dizolvarea corectă a capsulelor de detergent.

"Când mașina de spălat este prea plină, s-ar putea să nu existe suficient spațiu pentru ca capsula să se dizolve și să se distribuie uniform între haine", împărtășește ea. "Acest lucru ar putea duce la faptul că unele articole primesc prea mult detergent, în timp ce altele primesc prea puțin."

Este posibil să fie nevoie să ajustați și temperatura apei

Temperatura apei în care vă spălați hainele poate avea, de asemenea, un impact asupra eficacității dozelor de detergent de rufe. În timp ce majoritatea capsulelor sunt făcute să funcționeze atât cu apă rece, cât și cu apă caldă, cea din urmă este cea mai eficientă, potrivit lui Toner. "Utilizarea setărilor pentru apă rece poate să nu ofere suficientă căldură pentru a dizolva complet capsula, ceea ce duce la apariția unor reziduuri de detergent pe haine și în interiorul mașinii", avertizează ea.

De fapt, producătorii sugerează schimbarea temperaturii apei pentru a obține rezultate mai bune.

"Treceți la o setare caldă în timpul lunilor de iarnă sau ori de câte ori apa este excepțional de rece", afirmă aceștia. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel