Cum ameliorezi o răceală de la primele simptome. Sfatul medicilor

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Atunci când te doare corpul, știi că se apropie o răceală și, pe moment, poți avea impresia că singurul lucru pe care îl poți face este să o depășești lăsând sistemul tău imunitar să-și facă treaba. Cu toate astea, există câteva metode care te ajută să ameliorezi o răceală de la primele simptome.

Dar chiar dacă simptomele răcelii au început deja, este prea târziu pentru a face ceva în privința lor.

"Semnele timpurii ale apariției unei răceli reprezintă un avantaj, permițându-ne să reacționăm înainte ca virusul să ne ia cu asalt", spune Naueen Safdar, MD, director medical al EHE Health, pentru LIVESTRONG.com. "În general, este nevoie de două-trei zile după ce virusul intră în organism înainte de a începe o răceală, așa că avem timp să combatem virusul înainte ca acesta să se agraveze."

În ceea ce privește strategiile de combatere a răcelii pe care trebuie să le folosiți, există câteva pe care medicii le recomandă: 

1. "Rămâi hidratat

"Când observ că se instalează o răceală, trebuie să vă hidratați pentru a menține electroliții", spune Ameet R. Kamat, MD, director de chirurgie sinusală și a bazei craniului la White Plains Hospital din New York.

Strategia sa de hidratare presupune să bea suficientă apă (și, uneori, băuturi cu electroliți) și să evite băuturile care deshidratează, cum ar fi dozele mari de cofeină sau alcool.

"Apa ajută la livrarea de oxigen și la eliminarea toxinelor din organism", spune Dr. Kamat. "De asemenea, ajută la fluxul limfatic [sistemul de filtrare al organismului], care este esențial pentru funcționarea sistemului imunitar".

 

2. Beți lichide calde

Pe lângă cât de liniștitoare pot fi atunci când gâtul te mănâncă și te doare, lichidele calde se asigură că mucusul produs de organism nu devine prea gros, ceea ce face mai ușor să spargă congestia în timp ce corpul tău luptă împotriva virusului.

"Unele dintre ceaiurile pe care le folosesc sunt frunza de urzică, echinacea,  și o linguriță de miere  pentru proprietățile sale antioxidante și antimicrobiene", spune Dr. Fratellone.

 

3. Gargară cu sare

O altă soluție pentru Dr. Fratellone este gargara cu apă sărată, "care poate ajuta la reducerea durerii de gât". Amestecați 1/4 până la 1/2 linguriță de sare de masă în  apă și faceți gargară pentru a ajuta la ameliorarea umflăturilor și a iritației. Scuipați soluția după ce ați terminat.

 

4. Dormi mai mult

"Când ești lipsit de odihnă,  sistemul imunitar devine mai vulnerabil la infecții", spune Gillespie. De asemenea, ea păstrează Aleve la îndemână în cazul în care orice durere de corp, dureri sau febră se declanșează și poate afecta calitatea somnului ei.

De asemenea, scade producția de hormoni de stres și moleculele pro-inflamatorii, adaugă el, ceea ce ar trebui să permită o mai bună funcționare a sistemului imunitar, potrivit livestrong.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel