Cum alegem carnea de vită pentru friptură. Chef Joseph Hadad: „Este cea mai fragedă carne din corpul unei vite”

Data actualizării: | Data publicării:
Joseph Hadad, foto Facebook. Fotot rol ilustrativ / Unsplash
Descriere foto: Joseph Hadad, foto Facebook. Fotot rol ilustrativ / Unsplash

Chef Joseph Hadad a dezvăluit câteva modalități prin care putem alegem carnea de vită potrivită pentru friptură.

De cele mai multe ori încercăm să obținem gusturi speciale pentru a îi surprinde pe cei dragi, însă uneori rezultatele nu sunt conform așteptărilor. Fiind un preparat pretențios, este important să știm să alegem carnea de vită potrivită și cum să o gătim. În acest sens, Chef Joseph Hadad, un pasionat al artei culinare, vine în ajutorul tuturor gospodinelor, prezentându-le mici trucuri prin care pot obține cele mai delicioase preparate din carne de vită.

‘’ Gustoasă, sănătoasă și prezentă într-o grămadă de preparate. Dacă spui carne de vită, practic te referi le orice parte din carcasa unei vite. Totuși, diversele tipuri de carne, din diferitele localizări pe corp, se comportă diferit la gătit pentru că au texturi diferite și chiar gust diferit (într-un fel are gustul o carne macră și într-un fel este cel al unei bucăți marmorate cu grăsime). Iar pentru fripturi, doar o parte dintre ele se potrivesc’’, a dezvăluit Chef Joseph Hadad pe blogul său. 

Baveta mică

Baveta mică cunoscută și sub denumire de ‘’Flank Steak’’ reprezintă un mușchi des utilizat al vitei, însă fiind destul de dură este important să știm foarte bine cum să o preparăm corect.

‘’Baveta mică, de exemplu, aflată pe partea de burtă a vitei, este o bucată destul de tare. Așa că trebuie să o tăiați subțire și să o frigeți la foc iute, fără a o lăsa să treacă de stadiul de medium-rare. O marinare prealabilă ajută și ea. Baveta mare sau fleică (skirt steak) este o bucată de carne din aceeași zonă abdominală, însă mult mai lungă și ceva mai grasă. Nu se folosește prea des ca friptură, ci mai curând în preparate precum fajita sau stir-fry, adică tăiată în bucăți mici și trasă rapid la tigaie’’, a precizat cunoscutul bucătar.

Vrăbioara

Când vine vorba de vrăbioară, putem obține un preparat extrem de delicos dacă este gătită la foc mic și tocare.

‘’Vrăbioara, partea superioară a spatelui, este o zonă expusă la efort și, drept urmare, destul de tare. Cel mai bine această carne se folosește pentru gătitul îndelung la foc mic și tocare’’, a spus Chef Joseph Hadad.

Antricotul

Chef Joseph Hadad explică faptul că antricotul reprezintă cea mai bună alegere pentru a obține o friptură plină de savoare.

‘’Ribeye sau antricotul este cea mai bună opțiune pentru o friptură datorită marmorării sale cu grăsime gustoasă. Iar dacă carnea mai este și maturată (28 de zile), atunci gustul este și mai intens’’, a adăugat Joseph Hadad.

T-bone

T-bone reprezintă bucata de carne care conține o parte de vrăbioară și o bucată de mușchi ce sunt despărțite de un os în forma literei T. Este recunoscută în special datorită frăgezimii sale și a gustului delicios pe care îl are. Chef Joseph Hadad ne dezvăluie un truc excelent pentru a obține o friptură delicioasă.

‘’T-bone este o bucată de carne ce conține și vrăbioară și antricot, fiind despărțite de un os în formă de T, de unde și-a luat și numele. Cel mai bine este pus în valoare pe grătar’’, a explicat bucătarul.

Fileul

Fileul este mușchiul lung din șoldul vitei și este considerat cea mai fragedă bucată de carne. Chef Joseph Hadad a oferit un truc pe care trebuie și tu trebuie să-l urmezi dacă vrei să obții cele mai delicioase preparate. 

’’Fileul este cea mai fragedă carne din corpul unei vite. Este un mușchi subțire și macru, din care se obțin fripturi delicate. Merge bine făcut pe grătar sau în tigaie și gătit cu cât mai puține intervenții, astfel încât să fie gustul său pus în valoare, nu acoperit de marinade și multe condimente. Coastele, în schimb, merg foarte bine gătite la cuptor, în vreme ce ceafa de vită, este bogată în grăsime, și merge pregătită atât la cuptor, cât și pe grătar’’, a conchis Joseph Hadad.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel