Cum afli dacă lactatele cumpărate conțin cel mai toxic ingredient alimentar folosit

Data actualizării: | Data publicării:
Unsplash/ autor Joshua Rawson-Harris
Descriere foto: Unsplash/ autor Joshua Rawson-Harris

Unul dintre cele mai răspândite ingrediente alimentare toxice a devenit uleiul de palmier. 

Uleiul de palmier îl găsim, în mare parte din cazuri, în produse lactate, patiserie și cofetărie.

Celebrul nutrițonist Mihaela Bilic a spus că uleiul de palmier este o "catastrofă nutrițională" pentru că este mai bogat in grăsimi saturate decât untul sau alte produse de origine animală.

Însă problema este că uleiul de palmier este "ascuns" sub multe denumiri înșelătoare. Prin urmare, iată cum ne dăm seama dacă am cumpărat un produs care conține ulei de palmier.

1. Brânza dulce de vaci și smântâna fermentată

Puneți brânza dulce de vaci pe o farfurie și lăsați-o la temperatura camerei. Dacă apare o crustă galbenă, însă nu își modifică nici gustul, nici mirosul, cel mai posibil este preparată cu ulei de palmier pentru că brânza naturală începe să fermenteze.

2. Înghețata

Este suficient să lăsați înghețata să se dezghețe pe o farfurie. Dacă este naturală se va înmuia, dacă are ulei de palmier se va topi mult mai lent și se va face un lichid semitransparent.

3. Cașcaval

Cașcavalul care are ulei de palmier poate fi depistat ușor deoarece are gustul ca al unui săpun. Dacă expuneți cașcavalul la soare veți vedea că cel adevărat se înmoaie și își pierde elasticitatea în câteva minute, iar produsul cu ulei de palmier devine mai tare. Mai mult, pe suprafața sa vor apărea stropi de ulei.

4. Untul

La fel ca și în cazul "brânza dulce de vaci", untul falsificat rămâne printre dinți, lăsând depuneri grase pe limbă. Mai mult, untul adevărat se topește ușor, la temperatura camerei se înmoaie. Untul falsificat va rămâne tare la temperatura camerei.

Denumirile ambigue sub care se ascunde uleiul de palmier 

Conform specialiștilor, sunt numeroase produse care conțin uleii de palmier. Practic, ne este imposibil să nu îl consumăm, însă putem să reducem expunerea în contextul în care știm să îl "descoperim", sub diverse denumiri, pe etichetele produselor.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andrei Itu | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel