Cum a „reinventat” Bitză hip-hopul românesc: „Am pus pe hartă stilul ăsta de a cânta” / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Bitză a adus urban soul-ul în România, în urmă cu 20 de ani. Invitat în emisiunea Oracolul Vedetelor, de la Spectacola și DC News, artistul a dezvăluit cum s-a schimbat piața românească de muzică, după primul său album Sevraj. 

În urmă cu aproape 20 de ani, Bitză aducea urban soul-ul în România, odată cu albumul „Sevraj”. A cucerit scena hip-hopului cu melodii precum „Vicii” sau „Vorbește Vinul” și a convins rapperii că versurile pot să fie și cântate și să dea alt vibe unei piese.


„În momentul în care eu am scos albumul ăla, mă rog, eu colaboram cu Paraziții de prin 2000, dar în momentul respectiv mai erau încă doi, dacă îi mai ții minte pe Vili, care cânta cu Mafia, „Nu e nimic pe lumea asta”, și mai era Mario care a cântat  „Străzile” tot cu Mafia, ăia erau concurența mea, dar din păcate, deși ambii foarte talentați sunt, n-au n-au scos albume, n-au scos piese. Eu am scos la un moment dat vreo patru albume în 4 ani. Adică am pus pe hartă stilul ăsta de a cânta pe beaturi de rap și ulterior foarte mulți, nu le mai dau nume că nu vreau să creadă că, eu știu, zic acum cum au copiat, deși chiar asta au făcut, inclusiv trapperii. La ora actuală majoritatea cântă”, a declarat Bitză în emisiunea Oracolul Vedetelor, de la Spectacola și DC News.

 


Bitză ne-a dezvăluit că toate piesele de pe albumele sale sunt scrise de el, excepție făcând versurile invitaților săi, care sunt create de aceștia. De asemenea, fiecare piesă spune o poveste, cu multă emoție, artistul inspirându-se din trăirile sale.


„Sunt implicat în marea majoritate a pieselor, inclusiv la producția muzicală, chiar când completam pentru credite, mi se pare amuzant să fiu muzică Bitză, versuri Bitză. De obicei sunt mult mai lungi. Cârnați de credite, știi că lucrează mai mulți oameni”, a mai spus artistul

 

Considerat un pilon important în dezvoltarea hip-hopului românesc, Bitză a revenit recent pe scena rap-ului din România, după ce a locuit câțiva ani în Spania.

Bitză a lasat un nou album - Sevraj II

După șapte albume de studio lansate de-a lungul anilor, Bitză a lansat pe recent Sevraj II. Albumul cuprinde 17 piese și featuring-uri cu unele dintre cele mai mari nume din industria muzicală românească. 
 Printre aceste nume se numără Ombladon, FreakaDaDisk, Tata Vlad, K-Gula cu care a colaborat și pentru Sevraj I, dar și cu artiști noi precum Bvcovia, Butch, Dj Wicked, Phunk B, Kepa, Alan.


„Dor de casă” inspirat din dorul de România


Mihai Bitză a locuit aproximativ 6 ani în Spania. În 2020, după instalarea pandemiei, artistul a decis să revină definitiv în România. 


„M-a adus dorul de casă. Să știi că dorul de casă e principalu motiv pentru care sunt acum în România. Dor de casă în sensul de familie și de prieteni și exact la câteva luni după ce au început să ne bage în casă, cu pandemia, cu închis granițele,  atunci am zis că nu mă mai duc în Spania pentru că de-abia m-am reîntâlnit cu familia și părinții, prietenii și dacă mă duc în Spania și trebuie să mai stau cu forța încă 1 an, 2, că nu știai când deschid iar granițele. 

Și am zis n-am chef să mă trezesc pe acolo izolat de toți și de asta practic n-am mai plecat în Spania, înapoi”, a dezvăluit artistul. 


Întoarcerea în România a dat naștere noului album Sevraj II

Mai mult, artistul spune că revenirea în țară a făcut posibila și lansarea noului album, în acest moment, Altfel, el spune că probabil ar ai fi întârziat apariția.

„Să știi că n-ar fi apărut Sevraj II. Doi dacă lucram în Spania. În Spania lucram muzică în engleză și în spaniolă cu Tata Vlad și dacă nu rămânem în țară n-ar fi apărut Sevraj II.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel