Cum a început Andreea Esca jurnalul de 1 Decembrie, după 28 de ani de când a apărut pentru prima dată la TV. Mesajul emoționant transmis în direct

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video: Pro TV
Descriere foto: Captură video: Pro TV

Au trecut 28 de ani de când Andreea Esca a prezentat primul său jurnal la știrile Pro TV. Iată mesajul emoționant transmis astăzi, 1 decembrie, de cea mai cunoscută prezentatoare TV.

Andreea Esca, cea mai cunoscută prezentatoare de știri din România, a început jurnalul de 1 Decembrie cu un moment special, marcând astfel 28 de ani de când a apărut pentru prima dată la televizor, într-o zi atât de semnificativă pentru istoria României.

Deşi au trecut 28 de ani de când a apărut pentru prima dată la pupitrul ştirilor Pro TV, Andreea Esca a trăit cu emoţie și de această dată ziua de 1 decembrie.

Cum a început Andreea Esca jurnalul de 1 Decembrie, după 28 de ani de când a apărut pentru prima dată la TV

Sursă foto: Pro TV

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Andreea Esca a adresat un mesaj profund României: „Bună seara, România. Bună seara, București! Sunt Andreea Esca. Pro TV te salută. La mulți ani, România pentru că ne ești inspirație și realitate zilnică. Ne-am obișnuit să ne supărăm prea ușor pe tine și să-ți căutăm defecte, până când vin alții și te descoperă fantastică, până când încep războaie și mor oameni, iar la noi e liniște, de fapt suntem bogați că te avem, suntem bogați că ne avem aici și la capătul lumii, cu ciorbele noastre, cu doinele noastre, cu poezia, cu marea și munții, cu cearul albastru și toți copiii deștepți care au ajuns doctori mari sau artiști.

România la care visăm are oameni care, prin felul lor de a fi, sunt lumină, nu au o vârstă anume, dar au un crez, că și aici poate să fie bine”, a spus Andreea Esca de Ziua Națională a României.

Primul jurnal de la știrile Pro TV prezentat de Andreea Esca, pe 1 decembrie 1995

Pe 1 decembrie 1995, Andreea Esca ne spunea din spatele pupitrului primul „Bună seara, România! Bună seara, București!”. Acest mesaj a devenit emblematic pentru știrile Pro TV și este reprezentativ pentru cea mai longevivă carieră de prezentatoare de știri de la noi.

„Bună seara, România. Bună seara, București! Sunt Andreea Esca. Pro TV vă salută! Este 1 Decembrie, Ziua Națională a României. În urmă cu 77 de ani, Victor Șuiaga se afla printre cei care sărbătoreau Marea Unire. Fusese rănit pe frontul din Italia și venea direct din spital. În uniforma lui de soldat abia întors de pe front a mers până la Alba Iulia pentru a participa la Marea Adunare a Unirii din 1 Decembrie 1918”, spunea Andreea Esca în primul ei jurnal din 1995.

Youtube video image

Citește și: Dieta Andreei Esca. Urmează foarte multe reguli stricte, însă nu poate renunța la un aliment: „Îmi place foarte mult”

Cum a ajuns Andreea Esca să prezinte buletinul de ştiri de la Pro TV

În urmă cu mai mulți ani, Andreea Esca a mărturisit cum a ajuns să prezinte principalul jurnal de știri de la Pro TV.

„În 1995, îmi amintesc că se căutatu chipuri noi, tineri care să nu aibă nicio legătură cu regimul comunist. (...) Am ales această meserie din întâmplare, pur şi simplu. Acum ştiu că acest drum era făcut pentru mine”, spunea Andreea Esca într-un interviu acordat unui post francez de televiziune, potrivit click.ro.

Sacoul a fost cumpărat chiar de ea: „Mi-a plăcut pentru că era roşu, cu o catifea elegantă la guler şi buzunare. Se pare că a avut succes şi mi-a purtat noroc. A suferit mici modificări, se mai uzase”, spunea Andreea Esca în urmă cu mai mulți ani.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel