Cum a ajuns să arate o tânără din cauza dependenței de bronz, numită și tanorexie /FOTO

Data actualizării: | Data publicării:

O tânără a ajuns să fie dependentă de bronz, după ce a mers aproape zilnic la solar. 

Lauren Nicole Thompson a șocat pe toată lumea, după ce a dezvăluit cu ce problemă se confruntă de o bună perioadă de timp. Era o tânără ca oricare alta atunci când, la un moment dat, a început să acorde o atenție sporită tenului și pielii. Până la tanorexie (dependența de bronz) nu a mai fost decât un pas.

După mai multe expuneri la soare, tânăra și-a dat seama că îi place să se bronzeze, așa că a început nu doar să stea cât mai mult la soare, ci și să meargă la solar sau să folosească spray-uri și tot felul de produse pentru autobronzare.  Deși părinții și apropiații tinerei au considerat că este vorba despre o perioadă adolescentină, lucrurile nu s-au liniștit odată cu trecerea timpului, ba dimpotrivă, s-au agravat.

Tânăra a ajuns să meargă zilnic la solar și chiar avea momente în care nu ieșea din casă, din cauza faptului că avea impresia că nu este suficient de bronzată.

„Mereu mă gândeam că abia aștept să mă mai bronzez. Ajunsesem să fac și ședințe de zece minute de solar pe zi, în fiecare zi. Colegii de la liceu și prietenii mă priveau uimiți”, a dezvăluit fata de 22 de ani pentru cei de la Mirror.co.uk.

Odată cu trecerea timpului, Lauren a ajuns chiar să apeleze la injecții pentru bronzare, lucru ce a făcut-o să se confrunte cu infecții la nivelul rinichilor. Acestea imitau un hormon produs de de organism, ce face pielea să producă pigmentul numit melanină. Deși era illegal în Marea Britanie, femeia tot l-a folosit, până ce a ajuns de urgență la spital.

După acest episod, tânăra  a început să conștientizeze mai mult riscurile la care se supune din cauza dependenței sale de bronz, numită și tanorexie. Totuși, deși a redus semnificativ timpul petrecut la solar, tânăra spune că nu poate renunța definitiv la bronz, așa că folosește spray-uri și produse cosmetice.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel