Culoarea despre care se spune că te face să pari mai slab. Designerul Florin Burescu desființează mitul: „Să nu te aștepți să subțieze” / EXCLUSIV

Data publicării:
Sursa foto: Ținuta la control, Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: Ținuta la control, Spectacola

Florin Burescu a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre culoarea despre care se spune că te face să pari mai slab.

Probabil că știm cu toții faptul că hainele negru ne complimentează întotdeauna silueta și ne ajută să obținem un efect de alungire și subțiere. Look-urile „all black” par întotdeauna ceva mai elegante decât alte ținute și nici măcar nu trebuie să fie compuse din piese pretențioase sau scumpe. Cu toate astea, faptul că negrul subțiază este unul dintre miturile reale, explicaţia fiind aceea că, în timp ce albul reflectă întreg spectrul de frecvenţe ale luminii, creând un efect de halou, de discuri de lumină în jurul obiectelor de această culoare, expandându-le astfel conturul, în cazul obiectelor negre, fenomenul este invers.

Culoarea despre care se spune că te face să pari mai slab

Designerul Florin Burescu a fost invitatul Rominei Băluță, în cadrul unei noi ediții a emisiunii „Ținuta la control”, acolo unde a vorbit despre cele mai populare mituri despre haine. Acesta a mărturisit că negrul maschează anumite surplusuri, însă nu ne putem baza că vom arăta mai slabe dacă purtăm negru, indiferent de ce ținute avem. 

”Depinde foarte mult. Într-adevăr, negrul, vizual, subțiază, dar depinde foarte mult de vestimentația pe care o ai. Dacă ai luat o geacă over-size neagră, niciodată nu va subția, ci tot timpul va da volum. Dacă iei o pufoaică neagră, de asemenea, să nu te aștepți să subțieze. Sunt anumite trucuri pe care le poți face, în ceea ce privesc nuanțele, atunci când vrei să maschezi anumite surplusuri, dar niciodată nu te poți baza că iei orice de culoare negru și o să te subțieze. Nu, nu o să te subțieze, dar maschează, într-adevăr, anumite zone. Nu poți lua o rochie mulată, neagră, și tu să ai 120 de kilograme, pentru că nu te va subția absolut deloc, ci doar va evidenția tot ce este mai urât. În concluzie, în proporție de 80%, mitul nu este adevărat. ”, a spus Florin Burescu, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Negrul ne face să părem mai în vârstă?

Florin Burescu a explicat că negrul nu îmbătrânește, ci oferă anumită seriozitate și eleganță. 

”Negrul nu cred că ne face să părem mai în vârstă, ci dă doar mai multă seriozitate și dând această seriozitate și eleganță, ai impresia că îți adaugă câțiva ani acolo în buletin, dar nu este așa. Eu cred că negrul este culoarea eleganței și odată ce ai eleganță, poți avea orice vârstă. ”, a mai spus designerul. 

Vezi emisiunea integrală mai jos:

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel