Cu ce s-a ocupat Maria Dragomiroiu înainte de a deveni celebră. Sacrificiile pe care le-a făcut pentru familia ei

Data publicării:
Maria Dragomiroiu la 40 de intrebari cu Denise Rifai
Descriere foto: Maria Dragomiroiu la 40 de intrebari cu Denise Rifai

Maria Dragomiroiu a dezvăluit că vindea țuică, în adolescență, pentru a-și ajuta familia cu bani. Mai apoi, artista s-a apucat de taximetrie.

În 1977, după 7 ani de muncă și perseverență, Maria Dragomiroiu câștiga concursul “Floarea din grădină”, trofeul care avea să-i  deschidă o adevărată călătorie a succesului. În cei peste 40 de ani de carieră a lansat 23 de albume și a obținut Discul de Aur pentru vânzările record ale albumului “Cântecul și dragostea”.  Anual, efectuează un turneu pe pământ American, bucurându-i cu muzică plină de sensibilitate pe românii plecați din țara lor natală.

Maria Dragomiroiu a avut o viață tumultuoasă, despre care a vorbit cu generozitate, față în față cu Denise Rifai.  Artista are 2 copii, 4 nepoți și este căsătorită cu impresarul său, Bebe Mihu.

Înainte de a cunoaște succesul muzical, marea artistă a încercat mai multe meserii și chiar a vândut și țuică, când avea 12 ani, pentru a-și ajuta familia. 

„Știu și acum să fac. Știu orice muncă de la țară, nu mor de foame, tatăl meu m-a învățat. Tata avea un cazan extraordinar de bun, țuica lui era parfumată. Eu am devenit o mare negustoreasă. Vine aia mică cu țuica». Când ieșeau muncitorii de la fabrică, la masa de prânz, stăteau la coadă la mine. Vindeam cu jumătatea, cu litra, cu suta de grame din damigeana de 15 litri. Eram vedetă acolo. Plecam cu autobuzul sau cu «ia-mă, nene!», mergeam și de două ori pe zi!',', a povestit artista în emisiunea lui Denise Rifai.

A fost taximetrist și cânta în baruri

La începutul carierei sale, artista cânta prin baruri, iar noaptea făcea taximetrie.

„De multe ori nu am avut bani de pâine și m-a marcat acest lucru. Mi-aduc aminte și când cântam la bar, era un grup și pe o fată din grup o duceam până la Cuțitul de Argint și ne dădea 10 lei, asta la 2 noaptea când se termina barul. Și într-o seară nu ne-a dat, ne-a zis că ne dă mâine seară. A căzut cerul pe noi, pentru că noi ne bazam pe acei bai de pâine și știu ce înseamnă.

De foarte multe ori nu am avut, dar m-am lăsat pe mine, nu am mâncat, dar pentru copii tot timpul am avut. Apoi pe ei i-am dus la mama la țară și acolo au avut de toate, au avut și dragoste și îmi era dor de ei și nu puteam sta fără ei. Vara, la mare, nu știu cum le puteam face pe toate, cu 2 copii după tine, să cânți în 5 locații, iar dimineața femeile de serviciu la 5 dimineața veneau să-și ia gălețile, că era oficiu acolo unde dormeam noi

și era greu că aveau 2 și 3 ani. Atunci mi-am făcut și cel mai frumos costum popular al meu, cuseam mărgele. Nu mi se părea greu.", a mărturisit Maria Dragomiroiu în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai".



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel