Cu ce probleme de sănătate se prezintă vedetele din România la kinetoterapeut. Cristian Drosu: „Genunchii lui Dorian Popa nu au făcut față la toată structura de sus”/ EXCLUSIV

Data publicării:
Sursa foto: Cristian Drosu, Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: Cristian Drosu, Spectacola

Cristian Drosu a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, cu ce probleme de sănătate se prezintă vedetele din România la kinetoterapeut. 

Cristian Drosu, kinetoterapeut, a fost invitatul Rominei Băluță, în emisiunea „Pastila de frumusețe, acolo unde a dezvăluit care sunt cele mai frecvente probleme de sănătate cu care se prezintă vedetele la kinetoterapeut.

Cu ce probleme de sănătate se prezintă vedetele din România la kinetoterapeut

Specialistul a mărturisit că persoanele publice din România vin la el cu aceleași probleme cu care se confruntă și restul persoanelor. Cristian Drosu le-a dat exemplu pe Claudia Pavel și Dorian Popa, care îl vizitează destul de des la cabinet. 

„Vedetele din România vin la kinetoterapeut cu aceleași probleme cu care vin și restul oamenilor. De exemplu, Claudia Pavel a avut un zbor mai lung și din cauza poziției, aerul condiționat, torticolis, dureri pe zona gâtului, amorțeală pe mână, o problemă clasică pe care și noi o aveam dacă zburam peste 12 ore. Dorian Popa, făcând sport foarte mult, automat că la el musculatura se supraîncarcă și trebuie detensionată și ea. Degeaba îi dăm antrenamente după antrenamente, dacă nu o și relaxăm puțin. Genunchii îi are operați pe amândoi. Ca și structură, el este destul de solid și genunchii săi, genetic vorbind, nu au făcut față la toată structura de sus. Acum este foarte bine. El are o etică profesională foarte bună, la modul că are un mindset foarte bun. Este foarte muncitor, are sete să se refacă, ceea ce este un exemplu pentru mulți. Dacă ar fi mulți pacienți cum este el, ne-ar fi mult mai ușor”, a declarat Cristian Drosu. 

Ce este kinetoterapia și când este necesară

Cristian Drosu ne-a mărturisit că fiecare om, la un moment dat, are nevoie de kinetoterapie. Acesta a precizat faptul că recuperarea medicală ajută corpul să se autovindece, motiv pentru care nu putem să fugim de kinetoterapie, deoarece face parte din viața noastră.

„Kinetoterapia presupune ajutarea corpului să se refacă singur. Practic, vii la kinetoterapeut, faci anumite mișcări, anumite proceduri manuale sau fizice prin care corpul se autovindecă. Noi avem capacitatea de autovindecare, dar de multe ori trebuie să îl ajutăm să se autovindece. Nu prea poți să fugi de kinetoterapie, de recuperare medicală, pentru că face parte din viața noastră. Corpul se recuperează non-stop și atunci trebuie să mergi la un kinetoterapeut să te ghideze puțin. ”, ne-a spus Cristian Drosu. 

În ce constă etapele recuperării

Cristian Drosu a precizat că primul pas este ca pacientul să meargă la medic, acolo unde i se va da un diagnostic. Ulterior, acesta se va prezenta la kinetoterapeut, acolo unde i se va face un program de recuperare, în funcție de afecțiunile pe care le are. 

„Kinetoterapeutul nu este capabil să dea un diagnostic. În mod normal, documentația medicală nu ne permite să dăm un diagnostic. Prima dată trebuie să mergi să faci o imagistică, după mergi la terapeut cu hernia de disc diagnosticată de un medic. În momentul în care vii la noi și spui ca ai probleme cu hernia de disc și cervicala, de exemplu, moi începem planul de recuperare. prima dată ne uităm la corp, te analizăm din picioare și vedem ce compensări ai, adică, un umăr mai sus, unul mai jos, ai scolioză. cifoză, postura pe care o ai și așa mai departe. După ce vii cu diagnosticul de la medic, noi îți facem un program de recuperare și începem procedurile de acupunctură, cu ventuze și tot felul de terapii de care ai nevoie la momentul respectiv.”, ne-a mai spus kinetoterapeutu. 

„Electroterapia ajută la detensionarea musculaturii și la activarea musculaturii. La acupunctură, se așează acul fix în zona dureroasă, ca să se elibereze musculatura, avem și un pistol de chiropractică cu care detensionez nervii spinali prin prcesele transversale ale coloanei, ale vertebrei”, a mai precizat Cristian Drosu, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Vezi interviul integral mai jos: 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel