Cu cât o plătea Nicolae Ceaușescu pe Maria Dragomiroiu pentru cântările de ziua lui. Dezvăluirile artistei: „Era mândria și faima că ai cântat șefului statului”

Data publicării:
Captură video Youtube/ Kanal D
Descriere foto: Captură video Youtube/ Kanal D

Maria Dragomiroiu a dezvăluit cu cât îi plătea Nicolae Ceaușescu pe artiștii care cântau pentru el.

Maria Dragomiroiu este una dintre cele mai apreciate interprete de muzică populară. de-a lungul timpului, artista a încântat milioanei de oameni cu melodiile sale. Recent, vedeta a fost invitată în emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D, acolo unde a povestit despre vremurile când era invitată să cânte pentru Nicolae Ceaușescu, atunci când liderul comunist era la putere.

Deși mulți se gândeau că pe vremuri artiții erau mult mai bine plătiți, ei bine, artista a spus cum stăteau lucrurile, de fapt. Se pare că artiștii, inclusiv ea, erau plătiți foarte puțin.

Maria Dragomiroiu: „Este un semn de mândrie pentru orice artist să cânte unui șef de stat”

„I-am cântat lui Nicolae Ceaușescu și este un semn de mândrie pentru orice artist să cânte unui șef de stat. Pentru mine a fost bine, dar să știți că nu mi-a adus niciun avantaj, nu am profitat cu absolut nimic.

Nici măcar o mașină nu am putut să-mi iau. Doamna Stela Popescu m-a ajutat și prin Ana Mureșan am făcut rost să-mi cumpăr o mașină.”, a povestit Maria Dragomiroiu în emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D.

Ce îi punea Nicolae Ceaușescu să facă pe artiști

Cântăreața de muzică populară a povestit că Nicolae Ceaușescu îi punea pe toți artiștii să cânte melodiile exact așa cum erau ele, nu cum se difuzau la televizor. 

„Cântecul trebuia să-l cânți exact așa, nu cum era la televizor, pentru că la televizor nu aveai voie să spui “țațo” sau “dar-ar naiba în tine dragoste”, iar Nicolae Ceaușescu ne oprea: .

Ne plătea foarte puțin, dar nu conta. Era mândria și faima că ai cântat șefului statului”, a mai spus Maria Dragomiroiu despre acest subiect.

Maria Dragomiroiu, confesiuni dureroase despre greutățile din viața sa

Deși este mereu cu zâmbetul pe buze, artista a trecut prin momente grele de-a lungul timpului.

Interpreta de muzică populară a recunoscut că viața ei nu a fost una ușoară și chiar a avut momente în care nu avea bani nici măcar pentru o pâine. Cu toate astea, a continuat să încânte românii de pretutindeni cu melodiile sale de suflet.

"De multe ori nu am avut bani de pâine și m-a marcat acest lcuru. Mi-aduc aminte și când cântam la bar, era un grup și pe o fată din grup o duceam până la Cuțitul de Argint și ne dădea 10 lei, asta la 2 noaptea când se termina barul. Și într-o seară nu ne-a dat, ne-a zis că ne dă mâine seară. A căzut cerul pe noi, pentru că noi ne bazam pe acei bai de pâine și știu ce înseamnă.

De foarte multe ori nu am avut, dar m-am lăsat pe mine, nu am mâncat, dar pentru copii tot timpul am avut. Apoi pe ei i-am dus la mama la țară și acolo au avut de toate, au avut și dragoste și îmi era dor de ei și nu puteam sta fără ei. Vara, la mare, nu știu cum le puteam face pe toate, cu 2 copii după tine, să cânți în 5 locații, iar dimineața femeile de serviciu la 5 dimineața veneau să-și ia gălețile, că era oficiu acolo unde dormeam noi

și era greu că aveau 2 și 3 ani. Atunci mi-am făcut și cel mai frumos costum popular al meu, cuseam mărgele. Nu mi se părea greu.", a mărturisit Maria Dragomiroiu în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai".Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel