Cristi Borcea, despre traumele cu care a rămas, după anii petrecuți în închisoare: „Nu pot să dorm fără medicamente. Bine că am rămas întreg ca fizic”

Data publicării:
Captură video Youtube/ Kanal D
Descriere foto: Captură video Youtube/ Kanal D

Cristi Borcea a dezvăluit cum l-au afectat anii petrecuți în închisoare. 

Cristi Borcea a avut de executat în trecut o pedeapsă de 7 ani şi 6 luni, din care a stat închis 5 ani şi o lună. Această sentință a venit în urma condamnării sale în dosarul cu retrocedarea ilegală de terenuri, în februarie 2019. Chiar dacă acum, omul de afaceri și-a reluat complet viața pe care o trăia înainte și formează o familie frumoasă cu Valentina Pelinel, perioada petrecută după gratii a lăsat urmări destul de serioase asupra sa, în momentele acelea grele acesta fiind chiar la un pas de sinucidere. 

Cristi Borcea, despre traumele cu care a rămas, după anii petrecuți în închisoare

Cristi Borcea a stat cinci ani și jumătate după gratii, în timp ce soția sa de atunci, Alina Vidican era însărcinată cu al doilea copil al cuplului. Omul de afaceri a recunoscut că i-a lipsit foarte mult familia, iar sărbătorile erau cele mai grele. 

„Dimineața apel, te sculai la 6, pregăteai patul, după aceea îți făceai mic dejun și te duceai la muncă. De sărbători plângeam. Normal, când ne uitam la televizor și vedeam, sărbătorile erau cele mai dureroase și sunt cele mai dureroase pentru cei care sunt acolo.

Ar trebui să li se dea permisii să stea lângă familii. Am văzut foarte mulți deținuți terminați și în imposibilitatea de a fi redați societății, în momentul în care 60-70% își distrug familiile acolo. Sunt 4, 5, 6 ani în care unii nu își văd soția, copiii. Se destramă familiile. Noi acolo aveam ore speciale de reeducare. În momentul în care nu îi dai timp cu familia, nu o să îl reeduci niciodată.', a spus Cristi Borcea, citat de wowbiz.ro

Cristi Borcea: „Stăteam 12 în cameră”

Cristi Borcea a recunoscut că anii petrecuți în închisoare l-au afectat foarte mult, motiv pentru care nu mai poate dormi fără medicamente.

A fost greu. Eu am făcut cel mai mult dintre toți, 5 ani și 6 luni. Asta e. Cea mai de preț este libertatea și sănătatea. Bine că am rămas întreg ca fizic, la cap sigur nu am rămas. M-a afectat din moment ce nu pot să dorm fără medicamente. Și acolo aveam voie să le iau, veneau seara, îți dădeau ce pastilă aveai nevoie, era o strictețe mare. Noi stăteam 12 în cameră. Asta e, au fost vremuri grele. Bine că le-am trecut', a adăugat afaceristul.

„Toată lumea arunca mâncarea acolo și veneau șobolani”

Soțul Valentinei Pelinel a făcut și o comparație între condițiile care există la penitenciarul de la Jilava și la cel de la Poarta Albă.

„La Jilava au apă caldă în fiecare zi, dar fac baie la 5 dușuri, nu există duș în cameră. Eu stăteam în cea mai mare cameră, de 10 metri pătrați, dar eram 4 în cameră. La Poarta Albă a venit doamna ministru în control și eram 12 în cameră. Știți de ce se spune că Poarta Albă e zonă VIP? Pentru că nu are etaje și este construită pe lung, zona este plină de verdeață și de pomi. Nu ai 4 etaje ca la Rahova sau Slobozia. La celelalte pușcării nu ai verdeață. Erau toalete turcești.

Toată lumea arunca mâncarea acolo și veneau șobolanii. Îmi era frică. Prima dată când am văzut, i-am zis lui Victor și mergeam la toaletă cu el de frică”, a declarat Cristi Borcea la ”40 de întrebări”, de la Kanal D .

Porecla pe care Cristi Borcea o avea în închisoare

Cristi Borcea era strigat de toți deținuții după o poreclă, cât timp a stat în spatele gratiilor, și nu după numele său real. Ei bine, omul de afaceri primise porecla „Magdalena”. Acest lucru se datora faptului că bărbatul avea foarte multă grijă de aspectul său fizic și nu uita niciodată să se îngrijească. 

„Îi spuneam Magdalena bărbatului feroce al României. De ce? Avea tot timpul grijă de el, se întreținea. A avut un moment de slăbiciune, s-a lăudat și, astfel, au apărut articole cu SPA-ul lui Magdalena, SPA-ul lui Borcea din închisoare”, a spus Miron Mitrea, în cadrul emisiunii „40 de întrebări” cu Denise Rifai.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel