Creveți flambați cu coniac. O rețetă absolut delicioasă

Shutterbug75 , pixabay
Descriere foto: Shutterbug75 , pixabay

Rețeta de creveți flambați va fi adorată de toți cei care iubesc fructele de mare. Prin famblarea lor cu coniacul, creveții devi gustoși și au o aromă deosebită.

Iată cum prepari această rețetă delicioasă:

INGREDIENTE: 

250 gr creveti prefierti

50 ml coniac

3 linguri ulei masline

1 catel usturoi

sare, piper

MOD DE PREPARARE: Într-o tigaie încingem uleiul de măsline și gătim creveții  circa 5 minute. Adăugăm sarea, piperul și usturoiul pisat și lăsăm cât să se împrietenească aromele. Adăugăm coniacul și aplecam ușor tigaia astfel încât să ia foc alcoolul.  După ce s-au stins flăcările și s-a evaporat alcoolul lăsăm înca jumătate de minut, atăt cât să capete creveții aroma coniacului. 

POFTĂ BUNĂ!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 02 dec, 09:43 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play