"Creasta cocoșului sau Amarantul” beneficii uimitoare pentru organism. Lidia Fecioru: "Poate duce la oprirea modificărilor celulare anormale"

Lidia Fecioru, captură video Antena 3
Descriere foto: Lidia Fecioru, captură video Antena 3

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit beneficiile amarantului pentru sănătate.

Lidia Fecioru a fost din nou invitată în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de pe Antena 3, unde a vorbit despre amarant, planta care are nenumărate beneficii pentru organism.

"Creasta cocoșului sau Amarantul este o plantă cu foarte multe beneficii. Ea arată ca o creastă și se mai numește și planta nemuritoare.


Chiar este o plantă vindecătoare. Frunzele ei se folosesc în salate sau ceaiuri, în timp ce semințele se pot folosi pentru ulei sau pot fi măcinate și puse în făină.

Amarantul este bogat în vitamina K și acid folic. Substanțele din interiorul plantei nemuritoare pot duce la oprirea modificării celulelor anormale.


În ceea ce privește contraindicațiile, cei cu probleme la fiere, adică cei cu pietre, nu trebuie să folosească această plantă.

Planta nemuritoare mai este benefică și pentru sănătatea oaselor. Pentru copii, se poate da ulei din această plantă. Este bună și pentru rahitism.", a spus Lidia Fecioru, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse.

 

„Este aur curat pentru tuse”

În altă ediție a emisiunii, specialista a oferit un alt leac perfect pentru combaterea tusei. Chiar dacă acesta conține ceva mai multe ingrediente, Lidia Fecioru promite rezultate garantate. 

„Luăm o ceaşcă de lapte, pune o lingurinţă de unt, o linguriţă de miere, un vârf de linguriţă de bicarbonat şi un gălbenuş de ou. Este aur curat pentru tuse. Pentru adulţi, se pune şi o linguriţă de coniac", a spus Lidia Fecioru, în altă ediție a Leacului zilei din emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3 CNN.

Leac pe bază de ceapă

Leacurile pentru tuse nu se opresc aici. Într-o altă emisiune, Lidia Fecioru a dezvăluit cum putem prepara dulceața de ceapă, care poate fi administrată atât adulților, cât și copiilor, care se confruntă cu gripa și răceala. Cu ajutorul acestui remediu, specialista promite că vom scăpa de tune în cel mult 4 zile. 

"Se iau 500 de grame de ceapă, o curăţăm, o tocăm mărunt, punem 400 de grame de zahăr şi un litru de apă. O punem la foc mic şi o fierbem 3 ore. Când a terminat de fiert şi o lăsăm puţin să se răcească, adăugăm acolo 50 de grame de miere. Dăm copiilor 6 linguriţe pe zi şi adulţilor câte 4-6 linguri mari. Se iau de obicei înainte de masă cu jumătate de oră. Tusea trece cam în 3-4 zile cu această soluţie.  Se ţine într-un borcan de sticlă la frigider sau chiar pe masă", a explicat Lidia FecioruGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 12 feb 2023, 12:13 | Categorie: Diete
Get it on App Store Get it on Google Play